Premis Goya 2023

Polèmica a les xarxes per aquest moment dels Goya: Ayuso i la Comunitat de Madrid es colen a la gala

La presidenta madrilenya es converteix en protagonista de les pitjors crítiques a Twitter pel seu al·legat de la sanitat pública després del discurs de la viuda de Carlos Saura

Polèmica a les xarxes per aquest moment dels Goya: Ayuso i la Comunitat de Madrid es colen a la gala
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festa del cine espanyol va tenir de tot i per a tothom. Amb ‘As Bestas’ com la gran triomfadora de la nit, els premis Goya 2023 van rebre tota mena de personalitats entre gent del sector, ‘influencers’ i també polítics. Tot i que alguns van faltar, com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s’han convertit en protagonistes de la gala convertint l’homenatge i les paraules de la viuda de Carlos Saura en un dard polític.

Com cada any, la gala dels premis Goya ha tingut lloc per a diverses reivindicacions, entre elles la més repetida: la defensa de la sanitat pública. Van començar els presentadors de la gala, que han citat la sanitat publica entre altres «dards» als dirigents, com la situació de la tanca de Melilla o «haver deixat tirat el Sàhara». També Clara Lago, en un altre moment, al·ludint que la salut mental «no pot ser un privilegi per a uns quants i que és necessari reclamar una sanitat pública».

Els equips guanyadors en categories com millor curt documental i direcció de producció també han tingut paraules per a la proclama sanitària, si bé les més destacades van ser les paraules d’Eulalia Ramón, viuda de Carlos Saura, que ha donat les gràcies «a tot el personal sanitari i a l’equip de pal·liatius domiciliari de Villalba» per la cura del cineasta.

Això ha tingut resposta a través de xarxes socials de la presidenta de la Comunitat i del PP de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ha agraït a la viuda de Carlos Saura l’«homenatge» que ha fet a la sanitat madrilenya. «Tots creiem en la nostra sanitat, treballem per la millor», ha asseverat.

Notícies relacionades

D’altra banda, el compte oficial de Twitter de la Comunitat de Madrid ha compartit aquesta part de la intervenció de Ramón. «La viuda de Carlos Saura ha agraït el treball de l’hospital de Villalba. I ha demanat que es cuidi la sanitat pública. Ella no ha de saber, cap pacient ho ha de saber, que aquest hospital és de gestió publicoprivada, que també funciona», ha sigut el missatge que ha acompanyat el vídeo.

La ira de Twitter no s’ha fet esperar. I és que molts usuaris s’han llançat a la jugular de la presidenta madrilenya en un moment protagonitzat per manifestacions arreu de la capital en defensa, precisament, de la sanitat pública.