Goya 2023

Díaz Ayuso s’embranca amb la viuda de Carlos Saura per la seva defensa de la sanitat pública

La presidenta madrilenya es converteix en protagonista de les pitjors crítiques a Twitter

  • Aquests són els guanyadors dels Premis Goya 2023: llista completa

Díaz Ayuso s’embranca amb la viuda de Carlos Saura per la seva defensa de la sanitat pública

EPC

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Com cada any, la gala dels premis Goya va tenir lloc per a diverses reivindicacions, entre elles la més repetida: la defensa de la sanitat pública. Les proclames van ser presents des de l’inici de la gran gala del cine espanyol, amb el testimoni del discurs que va pronunciar Pedro Almodóvar al recollir el Feroz d’Honor fa unes setmanes. A més, en aquella ocasió hi va haver especial menció a la Comunitat de Madrid i no va agradar a la presidenta, Isabel Díaz Ayuso.

En el record i homenatge a Carlos Saura, la seva parella, Eulàlia Ramón, s’ha encarregat d’agrair l’atenció rebuda. «La sanitat pública es mereix que la cuidin com els que l’exerceixen es cuiden de nosaltres». Després d’una gran ovació ha afegit que «a qui correspon, que ho faci». Aquest diumenge precisament hi ha convocada una manifestació a Madrid per reclamar un pla urgent d’atenció primària.

Notícies relacionades

Poc després d’aquesta intervenció, Díaz Ayuso va tuitejar que agraeix a la viuda de Saura aquest homenatge a la sanitat madrilenya, encarnada per l’Hospital de Villalba, el centre on el director va rebre les atencions a la seva malaltia i les cures pal·liatives.

Així mateix, des del compte oficial de Twitter de Comunitat de Madrid també es va ironitzar al respecte afegint que aquest hospital és de gestió publicoprivada, un model que «també funciona», un tuit que també va provocar indignació.