Goya 2023

L’homenatge a Lola Flores de la seva filla, Lolita, en els Goya

L’homenatge a Lola Flores de la seva filla, Lolita, en els Goya

EPC

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Aquest any del centenari del naixement de La Faraona no podia faltar un homenatge a la seva figura ja que, a més de cantant i ‘bailaora’, també va participar en més de 35 pel·lícules, abastant cinc dècades de la història del nostre cine amb títols com ‘Una señora estupenda’ o ‘Embrujo’. Avui la seva filla Lolita ha interpretat a l’escenari el mític ‘Pena, penita, pena’.

Notícies relacionades

Un any després de la creació dels premis de l’Acadèmia, Lola Flores va pujar a l’escenari per presentar un dels guardons, el de millor muntatge, que va entregar a Pablo del Amo pel seu treball a ‘Divinas palabras’. En aquesta participació, va aconseguir donar visibilitat a aquesta especialitat: «Els muntadors poden transformar una escena mediocre en una cosa memorable i, al contrari, així que els actors som a les seves mans», va dir el 1988.

Lolita seguiria els seus passos en tots els sentits, i el Goya que a Lola Flores li hagués agradat guanyar, el va aconseguir com actriu revelació per ‘Rencor’ el 2003. «Espero que des del cel la meva mare ja li estigui cantant les sevillanes a Carlos Saura», ha dit.