Anar al contingut

LA RECEpTA de mercat

Tarta de higos frescos

PATRICIA BARAJAS

Eduardo Martinez treballa a la parada Fruites i Verdures Eduard Faustí, al Mercat de la Vall d’Hebron (Vall d’Hebron, 130). El pastís Tatin és una de les receptes més conegudes de la cuina francesa. El seu nom fa honor a l’hotel Tatin, regentat per les germanes Tatin al sud d’Orleáns, on es va cuinar per primera vegada. El pastís es fa amb pomes però Eduardo aposta per fer servir figues.

INGREDIENTS
1 quilo de figues fresques
75 grams de sucre roig
75 grams de nous pelades
50 grams de mantega
1 làmina de pasta fullada

PREPARACIÓ
Peleu les figues i reserveu-les. En una paella profunda i ampla poseu-hi la mantega i el sucre a foc mitjà perquè es desfaci a poc a poc i es converteixi en caramel. Col·loqueu-hi les figues a sobre de manera que estiguin atapeïdes i deixeu-les coure durant deu minuts. Gireu-les una mica perquè agafin color. Apagueu el foc i col·loqueu les nous a sobre de les figues. Punxeu la massa amb l’ajuda d’una forquilla i cobriu els ingredients de la paella. De manera que el pastís quedi invertit. Fornegeu la paella a 180 graus durant 30 minuts.

PRESENTACIÓ
Traieu-lo del forn i deixeu-lo reposar. Desemmotlleu-lo sobre un plat deixant la massa a sota i les figues a sobre. El pastís se serveix fred o temperat i es pot acompanyar amb gelat de vainilla.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.