Chenoa y David Bisbal

Chenoa y David Bisbal

3
Es llegeix en minuts
Lorena Vázquez
Lorena Vázquez

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

Des del 17 d’octubre passat, es pot veure el documental‘Bisbal’a Movistar Plus+. Un reportatge que comença amb el cantant caminant sol a través del desert d’Almeria, la seva terra. Una travessia que busca simbolitzar el llarg camí que porta a la seva esquena David Bisbal. Més de 20 anys d’una exitosa carrera musical i d’aquell primer Operación Triunfo, el programa que li va canviar la vida per sempre.

David ha recuperat en aquest documental el noi que va enamorar tot un país l’any 2001. A aquest Bisbal de les puntades de peu voladores, al noi d’uns vint anys de l’emoció a flor de pell i l’eufòria desmesurada. Però ho fa amb distància, com si ja no es reconegués en ell, i amb un relat a què se li troba a faltar una mica de passió, la mateixa que ell mateix malgastava quan vam caure rendits als seus peus ja fa 22 anys. Espanya l’adorava i l’artista tornava aquest carinyo amb escreix. Tot anava vent en popa per al d’Almeria fins que va trencar la seva relació ambChenoa, que, per cert, ni anomena al documental. Polèmica a l’acte, clar.

El 2005, després de 4 anys de relació, Bisbal va anunciar durant una roda de premsa a Veneçuela que havia posat fi al festeig amb Chenoa. Tots els fans dels «triunfitos» ens quedem desolats, com si la ruptura fos també nostra. Després va venir el famós xandall lacrimogen de Chenoa i allà, just en aquell moment, l’eixerida i impol·luta imatge de David Bisbal es va ensorrar. Sense esmentar el nom de la susdita, el documental relata el patiment de Bisbal per convertir-se, molt a desgrat seu, en el dolent de la pel·lícula i confessa com va ser de dur assumir «la cruesa de la fama» perquè «havia decidit un canvi meu personal». I au, bé de subterfugis, per no pronunciar la paraula «ruptura» o «separació». Tampoc es parla al documental d’Elena Tablada, per cert, però això ens importa molt menys.

Del primer petó a la cobra en el retrobament

Del primer petó a la cobra en el retrobamentEs van enamorar en la ja famosa Acadèmia d’Operación Triunfo. El seu primer petó va ser davant els seus companys jugant a això del ‘veritat o acció’. «Va ser David qui va prendre la iniciativa i la va besar davant la resta dels concursants, que ja intuïen que tots dos se sentien atrets», ens explica algú de l’entorn de l’exparella. Però una vegada finalitzada la gira del programa, la carrera de Bisbal es dispara i les discussions entre ells es converteixen en una constant. Amb prou feines es veien, ell viatjava sense parar i Chenoa comença a ser conscient que les seves vides estaven cada vegada més allunyades.

Notícies relacionades

Una discussió, abans d’un viatge de David a Caracas, posa el punt final. Ell li comunica que necessita «un temps» i, malgrat que per a ella es tracta d’un desacord més, Bisbal pren la decisió de trencar la relació i no tornar al domicili que compartien a la Carretera de les Aigües de Barcelona. David canvia de número de telèfon i talla del tot la comunicació amb la seva ex. El mal rotllo entre ells i les seves famílies esclata i David ni tan sols torna a la casa que compartien per recollir les seves coses. Un popular músic català, amic de tots dos, que els havia acompanyat a la gira d’OT, és l’encarregat de recollir els estris personals del d’Almeria. La productora intenta mediar per calmar els ànims, però és impossible. Chenoa, enfonsada, busca consol en Toni Cruz (Gestmusic) i la seva família fins que decideix abandonar Barcelona i mudar-se a Madrid.

A les Mamarazzis ens consta que David i Chenoa no van tornar a parlar mai de la seva relació ni de la seva ruptura, malgrat els esforços d’ella per tancar aquella etapa de les seves vides amb una conversa. Ni tan sols en el famós ‘OT: El Reencuentro’ (octubre, 2016), on es va produir la ja històrica cobra, van parlar sobre això. I van passar els anys, tots dos es van casar, van formar una família i són feliços cada un pel seu costat, mentre alguns continuem sense superar la seva ruptura i cantant això d’«escondidos, solos por amor».