El rei del canvi

Així és Richy Castellanos, l’home que va aconseguir que Joan Carles es gravés felicitant Julio Iglesias

Richy Castellanos, el considerat com el millor relacions públiques d’Espanya,

Richy Castellanos, el considerat com el millor relacions públiques d’Espanya, guarda a la seva agenda els números de telèfon de més de cinc mil famosos

Així és Richy Castellanos, l’home que va aconseguir que Joan Carles es gravés felicitant Julio Iglesias
5
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

Roberto Carlos, Messi, Bruce Springsteen, José Tomás, Nieves Álvarez, Kalina de Bulgària o Eugenia Silva són alguns dels amics de Richy Castellanos (Madrid, 1968), el considerat com el millor relacions públiques d’Espanya, que guarda a la seva agenda els números de telèfon de més de cinc mil famosos. Volia ser futbolista però una lesió li va fer canviar la gespa per les llotges vip del Santiago Bernabéu i del Vicente Calderón. Al Richy, «el més gran», segons Santiago Segura, no se li resisteix ni el Vaticà. El papa Joan Pau II el va rebre després de colar en un concert d’Alejandro Sanz 20 capellans. Ara, acaba d’aconseguir que el rei Joan Carles I es gravi així mateix un vídeo per felicitar Julio Iglesias pel seu 80è aniversari. El cantant, un altre dels il·lustres amics de Richy Castellanos, ha rebut missatges de carinyo de més de 400 famosos reunits per aquest relacions públiques que guarda com una relíquia les anècdotes més hilarants de la seva còmica existència.

Un vídeo amb 460 famosos de 28 països per felicitar el seu amic Julio Iglesias pel seu aniversari. ¿Com va aconseguir aquest desafiament?

Amb molta feina. Han sigut més de set mesos de trucades i per al muntatge he comptat amb l’ajuda de Francis Magán

I fins i tot ha aconseguit que el rei Joan Carles es gravés felicitant Julio Iglesias...

Ho vaig aconseguir gràcies a la princesa Kalina de Bulgària, gran amiga meva i família del rei, que no va dubtar a enviar-me dos vídeos per felicitar Julio Iglesias.

Per cert, ¿com es troba el seu amic Julio Iglesias ara que acaba de complir 80 anys?

¡Collonut! Hi parlo sovint i ha sigut molt feliç celebrant el seu aniversari amb tots els fills. Li ha agradat molt el vídeo.

Així que continua sent la persona més ben relacionada d’Espanya.

No sé si soc el més ben relacionat, però aprofito el do de la retòrica que em va donar Déu per fer tota mena de contactes.

I ho aprofita molt bé.

Relacionar-se amb la gent és molt difícil i a mi Déu m’ajuda a intuir quin tipus de persona tinc davant. Als famosos cal saber cuidar-los i jo els calo només de mirar-los. A cada un li dono el que vol.

¿Va ser per això que es va emportar el Boss a remar al Retiro?

Sí. Vam qeudar al Retiro. Bruce Springsteen hi va arribar amb la seva Harley i li feia de traductor un guardaespatlles enorme. Va voler pujar a una barca. Tot anava bé fins que va començar a anar malament.

¿Què va passar?

Se li van caure les claus de la Harley a l’estany. Estava totalment enfangat i era impossible veure-les. Al final, el goril·la que anava amb ell i remava en una altra barca va aconseguir rescatar-les. Déu em va tornar a allargar la mà.

Vostè, que no parla anglès, ¿no em dirà que també l’ajuda Déu a tractar amb els famosos que no saben castellà?

Em serveixo de la meva intuïció i parlo amb els ulls. A més, sempre tinc gent al costat que sap una mica d’anglès. El meu gran avantatge és que solc transmetre confiança i els famosos, tot i que no m’entenguin, em donen aviat els seus números de telèfon.

¿Quants números de telèfon té?

Més de 5.000.

¿Per quant vendria la seva agenda?

Per res. Soc molt seriós en la meva feina i m’agrada que els meus amics em vegin així. M’ha costat molt fer aquesta agenda i el meu patrimoni més gran és la confiança que tenen en mi persones com Alejandro Sanz o Rafael Nadal. Cuido molt els meus amics. M’agrada molt convidar els famosos desinteressadament, i amb carinyo.

Llavors deu portar sempre un bon farcell de bitllets a la cartera...

Jo mai porto diners perquè soc el rei del canvi. Soc l’inventor del zerocomazero. Convido els famosos a restaurants, viatges, concerts, operacions d’estètica o partits de futbol a canvi que es facin una foto amb l’amo del xiringuito. Després visc de l’organització d’actes, homenatges i festes, però mai de la vida porto un euro a sobre. És una altra habilitat que m’ha donat Déu.

¿Com l’ajuda, Déu?

‘El barbes’, com deia el meu gran amic Diego Armando Maradona, em dona cada dia forces per treballar i salut, que és el més important. Estimo, respecto i admiro Déu. Déu és amb mi les 24 hores del dia i fa que em senti més relaxat, amb els peus a terra i el cap ben alt.

Amb aquesta relació tan pròxima a Déu no m’estranya que el rebés Joan Pau II al Vaticà.

El papa Joan Pau II més que un papa és ja un sant. M’agradava la personalitat que tenia. Em va rebre perquè vaig colar 20 sacerdots a la zona vip d’un concert d’Alejandro Sanz. Em van trucar del Vaticà i jo creia que era una broma de José Mota, Gabino Diego o Carlos Latre. Em van demanar aquestes entrades. Els vaig citar a Las Ventas i vaig pensar que vindrien dos o tres capellans, però n’hi van aparèixer 20 amb la sotana. Els vaig repartir entre les diferents llotges davant la sorpresa dels famosos. No podia deixar els capellans fora de joc i després me’n vaig anar a sopar amb ells.

¿Ha coincidit ja amb el papa Francesc?

No, però crec que ho aconseguiré l’any vinent. En aquesta vida tot és qüestió de paciència i art.

¿Val més en la seva professió la intuïció, la paciència i l’art que la formació acadèmica?

Tinc un graduat escolar molt aprovat a l’escola del carrer. Els meus professors van ser el meu avi i el meu pare. Tots dos van ser toreros i el meu avi va ser mànager de Rafael Fariña. Tots tres es guanyaven les mongetes amb els Ketama. Amb educació i saber estar se supleix la falta de formació. L’estudiar no et garanteix l’èxit. Paco de Lucía i Maradona eren els meus ídols i tampoc han estudiat una carrera. De petit vaig voler ser torero i després em vaig entossudir a ser futbolista. No era gens dolent, però em vaig lesionar i es va acabar el somni de jugar al Reial Madrid.

¡Com Julio Iglesias!

Notícies relacionades

Sí. I Antonio Banderas, però Julio Iglesias es va dedicar a cantar, l’altre a actuar i jo vaig decidir dedicar-me a fer contactes per guanyar-me la vida. A més del Reial Madrid soc de l’Atlètic de Madrid. Tinc grans amics als dos equips.

-