Single

Malú, la seva esquinçadora cançó, ¿dedicada a Albert Rivera?: «Ets un estrany que passeja per casa meva, no et reconec»

‘Marcant-se un Shakira’, se sincera amb una lletra atapeïda de missatges encoberts

3
Es llegeix en minuts

Sorpresa majúscula entre els seguidors de Malú quan aquest dijous ha llançat, sense previ avís i deixant-nos sense paraules, ‘Ausente’, la seva nova cançó. Un esquinçador tema que parla de desamor i de decepció en què, ‘marcant-se un Shakira’, se sincera amb una lletra atapeïda de missatges encoberts que per a molts està inspirada en la seva relació amb Albert Rivera.

Un single la lletra del qual està escrita per Pablo Alborán i que ha vist la llum dos mesos després de confirmar-se la seva separació de l’expolític de Ciutadans després de quatre anys de relació i una filla de tres en comú, Lucía.

‘Ausente’ parla d’una relació sentimental en què una dona se sent sola davant una parella ‘absent’ que ha deixat d’estimar-la ‘bé’. ¿Està parlant Malú de com va ser la seva última etapa al costat de Rivera?

«No entenc per què em sento tan sola quan estic amb tu», confessa a l’inici de la cançó, en què dolguda reconeix no saber com han arribat a aquesta dolorosa situació: «Explica’m el problema perquè jo no ho aconsegueixo / En quin lloc et busco quan t’escapes de la meva boca / Qui t’entengui ara serà perquè també es va tornar boja».

«Ets un estrany que passeja per casa meva» sentència, decebuda perquè la seva parella –¿Albert?– ha canviat fins al punt que no «et reconec, no comprenc què et passa». «Dius que m’estimes quan veus el precipici» es lamenta, revelant amb la seva portentosa veu que «estimar malament s’ha tornat un vici. Absent, per molt que t’inventis».

En clara al·lusió a l’expectació mediàtica que ha envoltat la seva relació i als complicats moments que van viure quan l’advocat va deixar la política poc després d’iniciar la seva història d’amor, Malú revela que «jo et vaig aixecar, i això no ho sap ningú». «Vaig ser jo qui vaig aguantar l’eco del meu nom a tot arreu. Absent, per molt que ho intentis» afegeix decebuda.

«No entenc per què em miro al mirall i em sento rara / no paro de plorar a soles, aquest dolor no para» confessa sobrepassada, preguntant-se «a quin lloc em mudo per començar de nou». Un moment en què faria referència a la seva filla Lucía, ja que deixa clar que «passi el que passi, ella va primer».

Una cançó amb què Malú s’obre en canal com mai a la que Albert, que no està passant per un bon moment després de la mort del seu pare el passat 20 d’agost, no ha reaccionat de moment. Precisament fins al tanatori d’Agustín Rivera es va acostar la cantant per acompanyar el seu ex i la família paterna de la seva petita en aquest dolorós tràngol, deixant entreveure que mantenen una relació pròxima després de la seva separació.

Notícies relacionades

Una separació sobre la qual l’artista parlava per primera vegada dies abans de la mort del que va ser el seu sogre: «No soc ni seré la primera ni l’última persona que se separa. En ocasions, creus en alguna cosa i lluites per això amb totes les teves forces. Però de vegades no es dona. I no és culpa de ningú; no és dolent ni bo, passa sense més ni més. De manera que cal mirar d’entendre-ho i assumir-ho de la millor manera possible» confessava a la revista Elle.

Unes declaracions que ara cobren un nou significat amb la reveladora lletra d’‘Ausente’, atapeïda de versos que recorden inevitablement a Albert Rivera i en què defineix, més sincera que mai, com va ser el final de la seva relació i el dolor que va sentir al descobrir que la seva parella s’havia convertit en un complet desconegut.

Temes:

Albert Rivera