Felices casualitats

Aquesta nit qui toca a l’Estadi Olímpic: ¿Bruce Springsteen, Woody Allen o Robert De Niro?

El Boss, als seus 73 anys, s’ha deixat veure a Barcelona amb un aspecte discret que el fa assemblar-se a l’actor i al director de Hollywood. La casualitat fa que tots tres tinguin un amor correspost amb Barcelona

  • Multimèdia | BCN ❤️ Bruce: la connexió entre Barcelona i Springsteen en 6 concerts històrics

  • ¿Plourà al concert de Bruce Springsteen a Barcelona?

  • Springsteen, Spielberg i Obama es regalen un banquet de mitjanit al restaurant Amar de Barcelona

  • ¿Quin Bruce Springsteen veurem a Barcelona? Així seran els seus concerts

  • O és un malament posat, o Bruce Springsteen pateix la crisi dels 73 i muta a Woody Allen

Aquesta nit qui toca a l’Estadi Olímpic: ¿Bruce Springsteen, Woody Allen o Robert De Niro?
3
Es llegeix en minuts

Bruce Springsteen ja és a Barcelona per iniciar aquest divendres la seva gira europea amb un doble recital a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’artista es va deixar veure la matinada de dimecres, al baixar de l’avió, i ahir, en un banquet de mitjanit al restaurant Amar de Barcelona. No ho va fer sol, ja que aquesta vegada visita la capital catalana amb alguns dels seus íntims amics, com són l’expresident dels Estats Units, Barack Obama, el cineasta Steven Spielberg i les seves respectives parelles. Tota una visita super VIP. En els dos moments, el cantant nord-americà va lluir un aspecte discret, allunyat de la seva imatge de rocker, cosa que ha propiciat bastantes reaccions sobre la gran semblança que últimament guarda amb el director Woody Allen i l’actor Robert De Niro. És el que té Per a súmmum de les casualitats, les dues estrelles de Hollywood també mantenen un idil·li amb Barcelona, com la història d’amor, d’aquestes que són per a tota la vida, que viu el ‘Boss’ amb la ciutat.

Els anys passen per a tothom i el ‘Boss’, com la resta de les grans estrelles del rock, envelleix. Per molt que ens pesi, el cantant de Nova Jersey ja porta cinquanta anys sobre els escenaris. Tot i així, als seus 73 anys es passarà gairebé tot el 2023 sobre els escenaris.

La tornada de ‘Bruce Springsteen and The E Street Band’ al directe, des que el febrer del 2017 finalitzés a Austràlia la seva gira mundial de 14 mesos, ‘The River Tour’, va començar el febrer passat amb la gira americana, que interromp fins a la tardor per fer 24 concerts a Europa.

Les localitats dels dos recitals a Barcelona estan esgotades des de fa mesos i l’Estadi Olímpic obrirà les seves portes tres hores abans dels espectacles, que prometen un bon repertori de temes llegendaris, més enllà dels seus tres àlbums de recent factura sota el braç.

La boina i els seus 73 anys

Amb aquest trot i amb 73 primaveres, cal sumar-li els ‘looks’ clàssics que ara llueix Springsteen. Ha deixat enrere les armilles i les samarretes sense mànigues i mig cordades per enfundar-se una boina, com portava posada a l’arribar a Barcelona. També se sent còmode vestint americanes i vestits. Això no és que el faci més gran, sinó que esfondra el mite que els fans han erigit entorn del cap del rock i desperta el sentiment de sentir-se vell.

El cantant ja va ser notícia l’agost del 2022 quan va mostrar una swmblança molt evident a Woody Allen, que va derivar en un debat social. «En cas que encara et neguis a sentir-te vell, Springsteen ara s’assembla a Allen», va avisar un fan de l’artista. O era un mal posat o el de Nova Jersey patia la crisi dels 73.

El cas és que el director de cine també té un amor correspost amb Barcelona, fins al punt que va gravar ‘Vicky Cristina Barcelona’ amb Penélope Cruz, Javier Bardem i Scarlett Johansson. «Tot va començar a Barcelona i amb Penélope», va explicar en les seves memòries.

Veure Springsteen convertit en el nostre pare, oncle o sogre, també ha incentivat les comparacions físiques amb De Niro. Perquè el temps passa per a tothom. Aquestes similituds, no obstant, no són noves. Fa anys que els usuaris més eixerits de les xarxes socials han constatat la gran semblança entre tots dos.

Notícies relacionades

Però, ¿què els uneix a Barcelona? El juny del 2022, l’actor de ‘Taxi Driver’ va tornar a la ciutat només per «tornar a tastar el marisc del Bar Mut una altra vegada». L’actor té una bona relació amb l’amo, Kim Díaz, des de fa més de 10 anys.

Springsteen, com totes les glòries, envelleix. Deixem-lo que llueixi com un adorable i tendre avi per Barcelona fins que pugi a l’escenari de l’Estadi Olímpic davant els seus més de 40.000 fidels fans.