Famosos

Mario Vargas Llosa realitza la seva confessió més sincera sobre Isabel Preysler: «M’agradaria...»

L’escriptor ha sorprès amb les seves paraules

Mario Vargas Llosa realitza la seva confessió més sincera sobre Isabel Preysler: «M’agradaria...»
2
Es llegeix en minuts

Al desembre de l’any passat, Isabel Presyler i Mario Vargas Llosa van posar fi a la seva relació després de vuit anys, segons va avançar en exclusiva la revista ‘¡Hola!’ «Mario i jo hem decidit posar fi a la nostra relació definitivament», deia ella per a la publicació, en la qual va aclarir que no hi havia terceres persones.

«No vull fer cap declaració més i agraeixo als amics i mitjans de comunicació que ens ajudin en aquesta decisió», apunta.

Després de diverses setmanes de descans lluny del focus mediàtic i disfrutant del seu Perú natal en companyia dels seus fills i de la seva dona (Patricia Llosa), Mario Vargas Llosa reprèn els seus compromisos professionals a Espanya. Dies després de reaparèixer al nostre país i deixar en suspens què opina dels rumors que relacionen Isabel Preysler amb el viudo de la duquessa d’Alba, Alfonso Díez –després del sopar amb amics que van compartir recentment–, el premi Nobel ha protagonitzat a l’Institut Cervantes el cicle literari ‘El fuego de la imaginación’.Un escenari molt especial, ja que va ser a la seu madrilenya del Cervantes on el peruà va celebrar el 2020, presumint de la seva felicitat al costat de la mare de Tamara Falcó, el desè aniversari del seu premi Nobel de literatura, i ha sigut el mateix lloc on Mario ha tornat a demostrar que als seus 87 anys acabats de fer està en plena forma. Somrient, còmode i molt pròxim amb els seus seguidors, l’escriptor –que en aquesta ocasió no ha estat acompanyat per cap dels seus tres fills, Álvaro, Morgana i Gonzalo, molt pendents del seu pare des que va trencar amb Isabel Preysler– ha recordat els seus inicis en la literatura.

Notícies relacionades

Va assenyalar que llegia Borges «d’amagat», que va aprendre a parlar francès envoltat de «miraflorines de bé» i «noies guapes» que reien del seu «accent vulgar» i que, amb el pas dels anys, hi ha textos seus en els quals no es reconeix: «Molts no els reconec perquè estan escrits fa molt temps i d’altres defensen unes posicions que ja no són les meves, però alhora crec que tot això constitueix la història d’un escriptor».

Ha sigut després de l’acte, quan ha dedicat diversos minuts als seus incondicionals –«m’agradaria tenir tants lectors com admiradors» ha fet broma–, quan Vargas Llosa ha sorprès amb la confessió més inesperada. I és que, tot i que es manté ferm en la seva postura de «no parlaré d’Isabel de cap manera» i malgrat que reconeix que no ha parlat amb ella des de la ruptura fa quatre mesos, sí que confessa que li agradaria poder tenir una amistat amb la «reina de cors» algun dia: «Sí, és clar que sí. Per descomptat», ha afirmat.