Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Tallar-se el cabell després d’una ruptura o a meitat de la boda, ¿horror o encert? Això diuen els experts

‘Clean look’: el maquillatge «bona cara» que obsessiona a TikTok, en 5 passos

Parlem amb tres estilistes perruquers i amb el portal nupcial líder a Espanya sobre la moda de la tisorada com a cop d’efecte i símbol de l’inici d’una nova vida. A més, compleix les ànsies de xou de mil·lennistes i zetes

Tallar-se el cabell després d’una ruptura o a meitat de la boda, ¿horror o encert? Això diuen els experts

TIKTOK / PULLEYPRODUCTIONS

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’amor ens fa cometre bogeries i el desamor també. Per despit, n’hi ha que busquen a la velocitat del llamp una nova parella o que opten per l’alcohol o els tancs de gelat [vegeu sèries i pel·lícules nord-americanes]. Per a molts, en especial per a les dones, aquesta etapa no es tanca fins que no es tallen el cabell. Un comportament que últimament s’ha posat molt de moda entre el panorama de famoses, i és que el 2022 va ser un mal any per a Cupido. La cantant Aitana va ser una de les últimes ‘celebrities’ a aparèixer amb una nova tallada de cabells [de llarga melena va passar a mitja] després que sortís a la llum la seva ruptura amb l’actor Miguel Bernardeu, un dels ‘nepo babies’ amb més llustre d’Espanya. Però abans d’altres van actuar de la mateixa manera donant pista lliure al seu estilista amb les tisores.

És el cas també de l’actriu Macarena García, que va estrenar ‘bob’ alhora que solteria [va deixar enrere vuit any de relació amb el cantautor Leiva]; o de Laura Escanes, que va tornar al castany fosc quan va trencar definitivament amb el presentador Risto Mejide.

Fora de les nostres fronteres, altres famosos exemples les van precedir, com el sonat ‘pixie’ platí de Katy Perry després de trencar el 2017 amb Orlando Bloom, o quan Cameron Díaz va canviar la seva icònica melena rossa per un morè fosc quan el 2006 ho van deixar Justin Timberlake i ella. En algun moment dels 90, quan Lenny Kravitz es va tallar les rastes després de deixar d’estimar Vanessa Paradis, va dir una frase per a la posteritat de la cultura popular: «Necessitava canviar la meva energia, per això m’he tallat els cabells. Ara m’estan creixent energies noves».

✂️Primer: deixar-se assessorar

Tallada nova, vida nova. Tots aquests exemples d’artistes han donat peu que la gent que els segueix, sobretot les generacions més joves, facin el mateix quan es veuen en la mateixa situació. Però, com en el cas de les estrelles, els experts aconsellen «evitar els canvis dràstics i deixar-se assessorar».

«Fins i tot els psicòlegs recomanen que, si vols un canvi a la teva vida, has de començar per visitar la perruqueria: renovar el ‘look’, la imatge, t’ajudarà a aconseguir-ho», assegura Alexander Kiryliuk, director de Sk Style Barcelona. Des del seu punt vista, a més de les ruptures sentimentals, també hi ha altres períodes crítics, com els 30, 40 i 50... en els quals solen ajuntar-se altres qüestions personals» per voler canviar d’imatge.

El serrell, un aliat

Però els canvis radicals no solen ser bona idea. Ho explica Charo García, directora d’Ilitia Beauty & Science, a Balmaseda (Biscaia): «Després d’una ruptura, algunes dones demanen canvis dràstics. Però no sol ser bona idea, ja que, si no els agrada el resultat o els costa veure’s diferents, s’acabaran sentint pitjor i s’agreujarà el problema, perquè seran molt vulnerables. El millor és apostar per canvis graduals, que ens donin un nou aire però ens continuïn resultant coneguts i, sobretot, que sapiguem que ens afavoriran. Sempre som a temps d’anar a més».

Quant a les millors tallades després d’una ruptura, Felicitas Ordás, directora de Felicitas Hair, a Mataró (Maresme), explica que «les mitges melenes o tallades ‘clavicut’ [una melena ‘midi’ fins a la clavícula] solen agradar molt per la frescor que aporten sense renunciar a la longitud». I afegeix: «Els serrells són una fantàstica manera d’aconseguir un canvi de ‘look’ de manera fàcil i ràpida, sobretot els llargs, tipus cortina, i els ‘bottleneck’ [combina les tècniques del serrell cortina i el ‘baby bang’, un tall versàtil i molt afavoridor]». Quant al color, diu, «és preferible aclarir el to a través d’un ‘balayage’ o ‘babylights’, tot i que també hem vist canvis dràstics, per exemple, com passar de rossa a morena».

Només per a nòvies valentes

Però encara més arriscat que això és la moda que està pujant fort des de l’altre costat del bassal. Moltes nòvies no en tenen prou, pel que sembla, amb allò d’una cosa blava, una de prestada, una de nova i una d’utilitzada, o amb el canvi de vestit entre la cerimònia i la recepció, ni tan sols amb la gimcana en què es reparteixen regals als convidats, ni els fotomatons amb disfresses o barbacoes per al ressopó. Les més atrevides s’estan inclinant per la tendència del #weddinghaircut, la «tallada de cabells de la nòvia» (fins avui, més de 36 milions de visualitzacions a TikTok), un fenomen d’allò més efectista d’acord amb les ànsies de xou de mil·lennistes i zetes.

Alguns veuen en aquesta novetat nupcial avantatges evidents. Per a les nòvies indecises que no saben si deixar-se el cabell llarg o curt, ofereix la millor de les dues opcions. I, com que moltes vegades les nòvies es deixen créixer el cabell per a la boda i se’l tallen immediatament després, ¿per què no introduir ja aquesta acció en el guió del gran dia? 2 x 1 i espectacle assegurat.

Notícies relacionades

A finals de l’any passat ‘The New York Post’ va dedicar un article a la tendència viral que va iniciar una tal Olivia López, una jove de 26 anys d’Oklahoma (EUA) que, a mitja festa de la seva boda, no se li va acudir res més que gravar un vídeo sobre com li transformaven la seva llarga cabellera en una ‘midi’. «Sempre he tingut el cabell llarg i sentia que necessitava una petita empenta per fer-ho per un motiu tan especial», va declarar al diari. Després d’ella, altres nòvies van començar a pujar vídeos a TikTok fins al punt que agències d’organització d’esdeveniments d’aquest país ja inclouen la tallada de cabells entre els seus reclams per als nòvios.

@pulleyproductions The best wedding surprise! ‍♀️ Would you do it? #weddinghair #weddinghaircut #weddingentrance #weddingtrends #weddinginspo #bridehair #bridestyle #bridetransformation #weddingfilm #weddingtok #weddingreception ♬ original sound – PulleyProductions

«Gran idea»

Segons dades d’una enquesta realitzada per Bodas.net, el portal nupcial líder a Espanya, tallar-se els cabells durant la festa del casament encara es veu amb bastanta sorpresa: el 22% dels enquestats creuen que és una gran idea, mentre la resta el deixaria per més endavant o no ho faria. Aquí, en canvi, es busca sobretot sorprendre els convidats amb el segon ‘look’ de la nòvia. «Ja no és cosa només d’influencers’», opina Cristina González, responsable de comunicació de l’agència, que explica que de mitjana la partida en bellesa de la nòvia està en 320 euros, inclosa la perruqueria (per a aquest 2023 estaran de moda els recollits senzills i naturals i les melenes soltes) i el maquillatge, entre els quals destaca el «bona cara», el més demandat per les nòvies actuals.