Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Bodes festivaleres: les 10 tendències que marcaran els enllaços del 2023

Els nòvios viuran el seu gran dia com autèntics concerts de música a la recerca d’allò ’‘instagramejable’, sense convidats per compromís i amb noves picades d’ullet ‘genderless’

Bodes festivaleres: les 10 tendències que marcaran els enllaços del 2023

BODAS.NET

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En l’última edició de la 080 Barcelona Fashionvan debutar els joves madrilenys David Salvador i Javier Zunzunegui, els creadors de la firma emergent de ‘slow fasion’ Habey Club. Ens van explicar com, després de la pandèmia, hi havia hagut un ‘boom’ brutal de bodes i que havien detectat un canvi en els gustos dels nòvios i dels convidats . Les festes menys rígides, alternatives i relaxades s’estan obrint pas i ells, per exemple, posen «molt humor» a l’hora de concebre els seus dissenys femenins. Entren en joc diversos materials: teixits toscos o rudes, de setí o de gasa, amb siluetes informals que busquen allunyar-se de l’etiqueta que abans es pressuposava pròpia d’un enllaç.

Just en la mateixa direcció apunten els professionals de Bodas.net, un dels llocs de referència del sector nupcial, que detallen aquest decàleg de tendències que marcaran els casaments del 2023:

‘Wedding fest’

La teva boda com un autèntic festival de música. Aquesta és potser la mare de totes les tendències nupcials per al 2023. Hi cap tot l’‘attrezzo’ que s’hi vulgui incloure: música, neons, focs artificials, canons de fum, ulleres de sol, polseres, maquillatge fluor... L’esperit festivaler farà que les parelles vulguin sorprendre els seus convidats a través d’elements com els ‘glitter bar’ (per recrear aquest maquillatge de fantasia tan propi dels concerts) amb pintures fluor i amb ‘tattoo corners’ perquè, qui ho vulgui, es pugui emportar un record del gran dia tatuat a la pell.

Bodes eclèctiques

¿Per què triar un estil de boda si es pot barrejar més d’un? Les bodes del 2022 ja van començar a trencar normes, però les d’aquest any ho faran per complet en l’àmbit de l’estil, l’estètica i el format. Es barrejaran els elements més tradicionals amb els més moderns. Per exemple, no seria estrany assistir a una cerimònia on l’estil rústic ho inundi tot però després la festa tingui una essència molt més avantguardista, amb neons i cartells de colors vius. I és que, a més de sorprendre, les parelles busquen crear una boda única.

Convidats més VIP

Allò dels convidats per compromís ja s’està acabant. Les parelles volen compartir la seva boda amb els seus amics i familiars més importants. En aquest sentit, les pròximes seran més íntimes, però no pel nombre de persones que hi assistiran, sinó perquè els nòvios trien celebrar aquell dia amb les seves persones preferides: amics de tota la vida, mascotes, nens, companys de feina que s’han tornat imprescindibles... Les persones que no formen part del dia a dia de la parella no tenen cabuda en les noves celebracions.

Menys protocol i més ‘green revolution’

Els banquets guanyen flexibilitat i dinamisme eliminant l’assignació dels seients o almenys fent que la disposició sigui més lliure i variable. A més, els banquets ja no consisteixen només a asseure’s a menjar, sinó que s’intercalen diverses activitats que aporten mobilitat i animació durant el menjar. Amb la decoració de les taules es busca l’efecte ‘instagramejable’ creant composicions molt pensades i personalitzades. Les vaixelles guanyen protagonisme, com les copes i les estovalles (es busquen colors molt més cridaners). Finalment, l’aposta segura s’anomena ‘green revolution’, una invasió botànica de plantes, arbres i tota mena de flors capaç de transformar qualsevol espai en un entorn natural.

Il·luminació canyera

En sintonia amb el concepte ‘wedding fest’, el cel estrellat de les bodes d’aquest any donarà pas a una il·luminació plena de llums de colors estridents i vistosos. I és que l’estil canyer trenca amb l’halo romàntic i màgic que hem vist fins ara. Es posaran de moda els llums voluminosos, els neons i les boles de discoteca, que aporten un toc ‘revival’ i glamurós.

Del pastís als ‘cakesicles’

Tot i que hi seguirà havent pastissos de casament, però en versió mini, la tendència més dolça per a aquest 2023 seran els ‘cakesicles’, és a dir, petits falsos gelats de pal, d’estil Magnum, fets de pastís o de pa de pessic. Un element més per sorprendre els convidats.

Rams XL, monocromàtics i per a ells

Les bodes del 2023 fugen de la discreció. I els rams també faran parlar. Les composicions florals es tornen més vistoses i grandiloqüents amb diferent amplada, llargada i tipus de flors. Els rams monocromàtics, generalment amb flors blanques, seran molt populars. L’any que ve no només elles portaran el ram. Els ‘mil·lennistes’ i ‘centennials’ continuen trencant molts tabús i han dissipat les línies i diferències entre gèneres, també en les bodes.

Moda nupcial

El clàssic blanc compartirà protagonisme amb els estampats florals en els ‘looks’ de núvia. Unes flors que es veuran en encaixos, brodats i en formes 3D i també tant en els ‘outfits’ de núvia com en vestits de festa. El toc sexi l’aportaran les muscleres, les plomes i els serrells. Per a la festa (concert i ball) es farà imprescindible un segon vestit que, a més de sorprendre els convidats, vol aportar comoditat. El complement estrella seran les capes. ¿I ells? El ‘total white’ o el blanc i negre seran les opcions cromàtiques protagonistes, que tendiran a un tall més ample. També es posarà de moda el faixí per als més atrevits. Respecte a la moda de convidada, tornaran les muscleres, serrells, drapats, transparències, cossos encotillats i talls asimètrics, sobretot en siluetes ‘total block’ amb destacada presència del fúcsia i del rosa. Per ells, dissenys més amples, corbates de llacet XXL i camises amb brillantors i transparències.

RRSS primer

Igual que en el nostre dia a dia, les xarxes socials també ocuparan un lloc privilegiat en les futures bodes. I és que, segons el ‘Libro imprescindible de las bodas’, publicat per Bodas.net en col·laboració amb el professor d’ESADE Carles Torrecilla, i Google, set de cada deu parelles comparteix el seu gran dia a través de les xarxes socials. En aquest sentit, es pensen vídeos amb formats més curts com el tràiler per a TikTok o ‘reels’ d’Instagram. També es creen filtres personalitzats per a la boda perquè els convidats puguin pujar les imatges amb els noms de la parella, la data del gran dia i elements de la temàtica nupcial. Predominarà un estil més natural i desenfadat en el qual la postproducció tindrà més pes.

Lluna de mel: un destí perdut

El 2023, la tendència per al viatge de nòvios serà fugir de llocs freqüentats i habituals. Les parelles buscaran llocs menys coneguts, diferents dels més vistos a Instagram. Xile i el Perú ja apunten com les destinacions estrella per trobar aquesta intimitat i romanticisme que tant anhelen les parelles.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i també les xarxes socials, i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.