Resum de l’any de la crònica rosa

Festival de ruptures i desert de bodes: 2022, un mal any per a Cupido

La recent ruptura entre Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa ha estat precedida per una reguera de separacions: Cristina de Borbó i Urdangarin, Piqué i Shakira, Laura Escanes i Risto Mejide i la d’Íñigo Onieva a Tamara Falcó. Més enllà dels ‘Bennifer’, pocs casaments famosos

Festival de ruptures i desert de bodes: 2022, un mal any per a Cupido
  • Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa han trencat

9
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Diuen que el 2023 serà per fi el de la carpetada als anys grisos de la pandèmia. Fins i tot els de Pantone han buscat un color «vibrant i empoderador», el Viva Magenta. Els gurus asseguren que els pròxims mesos beurem bolets, que tornarem a treure diners del caixer i que afrontarem el sexe d’una manera més «oberta i exploratòria». Ja ho veurem. Sobre això últim i les relacions sentimentals cal resumir que el 2022 ha sigut una mala collita per Cupido, almenys pel que fa a parelles famoses del panorama nacional i internacional. Repassem aquí les ruptures més escandaloses i els casoris amb més glamur.

SEPARACIONS

Urdangarin, de la mà amb una altra

Ni la humiliació que li retiressin el títol de duquessa de Palma, ni la d’asseure’s al banc d’acusats durant el judici del cas Nóos, ni els seus (escassos) viatges a la presó de Brieva (Àvila) per veure l’exjugador d’handbol –condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó per delictes de corrupció–, amb qui es va casar el 1997 a la catedral de Barcelona, van poder acabar amb l’enamorament de la infanta Cristina. En canvi, la flama es va apagar quan a principis d’any la revista ‘Lecturas’ va treure a la llum unes fotos d’Iñaki Urdangarin passejant de la mà per una platja amb una dona desconeguda que finalment va resultar ser Ainhoa Armentia, una companya de feina del bufet d’advocats Imaz & Asociados, on l’exduc treballava com a consultor a Vitòria. «Són coses que passen», va resumir Pablo, un dels quatre fills de la parella.

Piqué i Shakira, adeu al ‘waka waka’

«El 2022 ha sigut un any que difícilment podré oblidar», ha confessat Shakira a Spotify sobre el seu any més fosc. Mentre es preocupava per la salut del seu pare i lidiava amb els seus advocats pels seus desfalcs amb la Hisenda espanyola, la colombiana va haver d’afrontar a l’estiu la ruptura amb Gerard Piqué després de més d’una dècada junts i dos fills en comú. S’ha acabat el ‘waka waka’ que tant van ballar al Mundial de Sud-àfrica. A l’agost es va saber que havia entrat en joc una tercera en discòrdia: Clara Chía, una jove de 23 anys estudiant de relacions públiques que ja estava en la plantilla de Kosmos, la productora de l’exblaugrana. El «divorci de l’any» acabarà després de Reis, quan la cantant de ‘Te felicito’ i ‘Monotonía’ –dos dels últims temes-punyals amb dedicatòria per al seu ex– abandonarà Barcelona i es traslladarà amb Milan i Sasha a Miami.

Tamara i el «metavers»

Després dels seus anys de beata, semblava que Tamara Falcó havia trobat l’home de la seva vida. Fins i tot va presumir de nòvio, l’empresari de la nit Íñigo Onieva, en el seu ‘reality’ a Netflix ‘La marquesa’. Després de dos anys de nòvios –i algun rumor sospitós, és cert– la seva història va passar de l’anunci de boda –via foto d’anell a Instagram– a la ruptura en menys de 72 hores. Després van circular vídeos en què se’l veia besant una altra dona al Festival Burning Man, però el dissenyador de cotxes va intentar desentendre’s negant-ho fins que va haver d’admetre el desastre. Llavors la ‘influencer’ va deixar per a la història aquesta frase: «Li vaig dir: ‘Que sàpigues que m’és igual que hagin sigut sis segons o un nanosegon al metavers. Si és veritat, això s’acaba». I va acabar amb la ‘sociealité’ resant a Lourdes i acabant l’any amb un nou nòvio, el crac de les ‘start-ups’ Hugo Arévalo (amb 24 va invertir en la xarxa Tuenti, que el 2013 es va vendre a Telefónica per 80 milions d’euros).

Escanes i Mejide: ja no #toelrrato

Amb la caiguda de les fulles ens vam assabentar que una altra història d’amor de conte de fades, de contra vent i marea, d’aquelles per les quals no apostava ningú –perfils molt diferents, edats molt diferents; 22 anys, per ser exactes–, la del comunicador Risto Mejide i la ‘influencer’ Laura Escanes, es dissolia com un terròs de sucre en aigua calenta. Set anys va durar el seu ‘hashtag’ #toelrrato amb el qual pujaven les fotos més ‘hot’ de la seva relació, inclosa la seva boda i la seva filla Roma, de 3 anys, abans del fatídic comunicat conjunt a Instagram. «Et continuaré estimant la resta dels meus dies», deia Escanes al publicista poc abans que la relacionessin amb el ‘youtuber’ Mister Jägger i després amb el cantant Álvaro de Luna

Aitana i Miguel, ‘La última’

Poc abans d’acabar l’any, una altra parella truncada en el panorama nacional. Els fans de la cantant Aitana Ocaña (23) i l’actor Miguel Bernardeau (26) encara estan flipant. Res feia sospitar que uns nòvios que semblaven perfectes, que feia quatre anys que sortien, aquest últim ja convivint al xalet de l’artista, els dos protagonistes d’una de les sèries de moda de la temporada, ‘La última’ (Disney +), acabarien la relació gairebé sense mirar-se en públic. Diuen que durant el rodatge van saltar les costures de la relació: ell va haver de renunciar a molts projectes i ella, per la seva banda, estava molt centrada en la seva música i no tant en la producció. Això i un supasat «flirteig» amb el cantant Sebastián Yatra, segons les Mamarazzis, hauria liquidat un romanç tan prometedor.

Kim i Ye, 200.000 dòlars de pensió

Les contínues baralles i els deliris de grandesa del caràcter bipolar del raper Kanye West, que ara es fa anomenar legalment Ye, van fer que Kim Kardashian no volgués aguantar més el que era el seu tercer matrimoni. «Em sento com una fracassada», va avançar l’any passat quan va sol·licitar el divorci després de set anys de matrimoni i quatre fills: North, Saint, Chicago i Psalm (la meitat d’ells nascuts per gestació subrogada). El tediós procés legal es va acabar el mes passat, tots dos solters un altre cop al trencar amb els seus últims rotllos: ella amb el còmic Pete Davidson i ell amb l’actriu Julia Fox i la model Juliana Nalú. La ‘influencer’ i empresària, de 42 anys, i el raper, de 45, ara comparteixen la custòdia física i legal conjunta de la seva prole, però el músic li passa 200.000 dòlars al mes (més de 190.000 euros) de pensió per la manutenció.

Styles i Wilde, massa feina

No és una qüestió d’edat, sinó d’agendes, han explicat els amics de Harry Styles i Olivia Wilde. La relació més llarga, de gairebé dos anys, que havia tingut mai el cantant se’n va anar en orris per culpa de tants concerts. Tot i que gràcies a la seva música l’ex de One Direction s’ha convertit en el jove més ric del Regne Unit (acumula una fortuna de 116 milions de lliures esterlines). Va conèixer l’actriu de la sèrie ‘Doctor House’ durant el rodatge de la película ‘No te preocupes, querida’, que es va estrenar en l’última Mostra de Venècia. Ell n’és el protagonista i ella, la directora. Wilde va deixar l’actor Jason Sudeikis, amb qui mantenia una relació de nou anys i dos fills en comú, Otis i Daisy, de 8 i 6. Va canviar la seva vida per passar-la amb Styles, que és 10 anys més jove i que el 2023 actuarà en tots els continents.


BODES

Els ‘Beniffer’, a la segona va la vençuda

El 2018, la matraca del ‘hit’ de Jennifer Lopez amb ‘El anillo pa cuándo’ ja ho anunciava. Que el seu vell romanç del 2002 amb l’actor Ben Affleck renaixeria de les cendres que van quedar allà on hi havia hagut foc. ¡I quines brases, escolti! Fa dues dècades es van conèixer al rodatge de ‘Gigli’, un dels fracassos més estrepitosos de Hollywood i amb la «parella amb menys química», segons va dir la crítica. Un cop ella es va divorciar del ballarí Cris Judd, es van fer nòvios. Però l’assetjament dels paparazzis va ser brutal i van trencar el 2004. Els dos es van casar i es van divorciar (ella amb Marc Anthony, amb qui va tenir dos fills, i ell amb Jennifer Gardner, amb qui en té tres) i van tenir altres romanços (ella amb l’exjugador de beisbol Alex Rodriguez, i ell amb Ana de Armas, entre d’altres). Però el destí els va donar una altra oportunitat: els ‘Bennifer’ van tornar a la càrrega el 2021 i aquest any s’han donat el ‘sí, vull’ dues vegades: en una cerimònia íntima a Las Vegas i després en una boda en gran a Geòrgia.

Britney Spears, per fi lliure i casada

Un cop lliure de les urpes de la injusta tutela legal que va exercir sobre ella durant gairebé 14 anys el seu pare, Britney Spears es va dedicar a preparar el seu casament amb el ballarí, model, actor i entrenador personal Sam Aghari, que tant la va recolzar en el seu calvari. Poc abans havia perdut el nadó que esperaven, però els plans van seguir endavant i al juny es van casar a la seva mansió de Los Angeles en una cerimònia íntima a la qual van assistir uns 60 convidats, entre els quals hi havia cares famoses, com la de Madonna, Drew Barrymore i Paris i Kathy Hilton. Ella anava de Versace i de la seva família només va acudir el seu germà petit, Bryan, l’únic que mai l’ha torturat.

Chenoa i l’uròleg, a l’‘¡Hola!’

Després de la sonada ruptura amb David Bisbal, semblava que Chenoa no tenia sort en l’amor. La relació dels ‘triunfitos’ va ser del 2001 al 2004 amb un final tràgic: la cantant atenia els mitjans a llàgrima viva i en xandall a les portes de casa seva. Després el van seguir altres nòvios: l’actor Álex González, el realitzador de la seva gira David Escudero, un pilot d’avió, el cantant David de María i el guitarrista Javi Arpa, entre d’altres. Fins que va conèixer Miguel Sánchez Encinas, un prestigiós uròleg de Madrid. Els va presentar el 2019 la dona de Pedro J. Ramírez, l’advocada Cruz Sánchez de Lara, durant un sopar a casa seva. La cosa va anar vent en popa i, amb dos anys de retard per culpa de la pandèmia, aquest estiu es van casar a Mallorca en un enllaç amb magnificència. Dos vestits d’Hannibal Laguna, convidats famosos i portada a l’‘¡Hola!’.