Del 25 al 28 d’octubre

La 080 Barcelona Fashion torna a la presencialitat i al recinte modernista de Sant Pau

Un total de 23 dissenyadors i marques participaran en la 30a edició d’aquesta plataforma internacional de promoció de la moda i el disseny que se celebra a Catalunya

La 080 Barcelona Fashion torna a la presencialitat i al recinte modernista de Sant Pau

080 BARCELONA FASHION

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La 080 Barcelona Fashion celebrarà la 30a edició del 25 al 28 d’octubre, en format presencial, al recinte Modernista de Sant Pau, on creadors i marques de moda, catalanes i internacionals, presentaran les seves noves col·leccions. La trobada més important del sector de la moda a Catalunya torna a aquest impressionant conjunt arquitectònic, joia del modernisme català, com a escenari de la pròxima edició. 

Aquest any, 080 Barcelona Fashion aposta per accentuar el seu perfil com a plataforma de moda sostenible. Vol actuar com un element conscienciador, per fomentar la circularitat i la sostenibilitat en el sector de la moda.

En aquesta edició hi participaran 23 dissenyadors, dissenyadores i marques de Catalunya i tot l’Estat, que presentaran les col·leccions a la passarel·la.

Són els següents (en ordre alfabètic): All That She Loves, Amlul, Avellaneda, Custo Barcelona, Dominnico, Eiko Ai, Eñaut, Escorpion, Guillermina Baeza, Habey Club, Is Coming, Larhha, Lebor Gabala, Lola Casademunt, LR Louis Rubi3, Martín Across, Menchen Tomas, Reveligon, Simorra, The label Edition, Tíscar Espadas, Txell Miras, Yolancris. 

El 080 Barcelona Fashion és el certamen de moda que impulsa la Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement. Conscients de la importància del sector tèxtil i de la moda català, l’objectiu de la Generalitat és consolidar Catalunyaa com un referent de la generació i projecció del disseny de moda i contribuir a la internacionalització i, alhora, a la relocalització de la producció tèxtil a Catalunyaa.

✅Disenyadors i marques

ALL THAT SHE LOVES: Firma de la dissenyadora Carla Esteve, especialitzada en ‘swimwear’ & ‘intimates’. Se centra a unir l’última tecnologia amb l’artesania i la producció local. Aposta per la filosofia ‘made in’ local.

AMLUL: Firma de la dissenyadora Gala González. Se centra en els valors de l’atemporalitat, en ‘made in Spain’ i una producció ètica limitada. 

AVELLANEDA: Firma del dissenyador i estilista famós Juan Avellaneda, marca de moda creada el 2014.

CUSTO BARCELONA: Firma internacional de moda catalana del dissenyador Custo Dalmau.

DOMINNICO: Firma del director creatiu Domingo Rodríguez Lázaro. Treballa sota la premissa de l’‘slow fashion’, la meticulositat en el patronatge, la investigació en nous teixits i la sostenibilitat en els processos. 

EIKÒ AI: Firma de moda íntegrament dissenyada i produïda a Catalunya, inspirada en la delicadesa dels quimonos. La seva directora creativa, Glòria Lladó, formada a la Central Saint Martins, ha treballat per a Givenchy.

EÑAUT: Firma del dissenyador basc establert a Barcelona, Eñaut Barruetabeña. Guanyador del Premi Nacional al Disseny Emergent de la Generalitat de Catalunya.

ESCORPION: Fundada el 1929, és un referent al sector del ‘knitwear’ internacional gràcies al sofisticat disseny i a l’‘heritage’ de les seves col·leccions. 

GUILLERMINA BAEZA: Firma de la dissenyadora Guillermina Baeza, creada als anys 70, especialitzada en roba de bany i llenceria. 

HABEY CLUB: Firma dels creatius David Salvador i Javier Zunzunegui. Basada en l’‘slow fashion’, se centra en la reutilització de teixits i l’ús de fibres reciclades o 100% orgàniques. 

IS COMING: Firma del dissenyador Constan Hernández. Basada en l’economia circular, se centra en produccions limitades de peces de gran qualitat, duradores i fabricades a un preu just. Impulsor del concepte ‘Buy Back’ (el client té la possibilitat de revendre la peça comprada a la mateixa firma un any després i recuperar el 25% del valor).

LARHAA: Firma dels arquitectes Miguel Marín i Natàlia Llorca. Se centra a traslladar el poder transformador i inclusiu de l’arquitectura a la moda.

LEBOR GABALA: Firma de la dissenyadora Maite Muñoz. Se centra a escollir les matèries primeres, a la recerca de la màxima qualitat.

LOLA CASADEMUNT BY LOLA: Firma de la dissenyadora Lola Casademunt, especialitzada en roba i accessoris. Se centra en peces fetes a mà, amb materials locals i criteris sostenibles.

LR3: Firma dels dissenyadors Daniel Corrales i Louis Rubi. Se centren en la precisió del seu mètode de patronatge, amb especial èmfasi en les peces exteriors i una aposta per l’‘oversize’. 

MARTÍN ACROSS: Firma del dissenyador Martin Across. Se centra en dissenys inspirats en els sediments, capes i minerals. Cada peça està feta a mà a l’Equador amb materials locals i criteris de sostenibilitat. 

MENCHÉN TOMÀS: Firma de la dissenyadora Olga Menchén, fundada el 1995. Dissenya, produeix i confecciona les seves pròpies col·leccions ‘prêt-a-porter’, festa i nòvia. 

REVLIGION: Firma fundada per Maite Rodríguez. Se centra en un prêt-à-porter artesanal, amb gust pel tul i el romanticisme.

SIMORRA: Firma del dissenyador Javier Simorra. Se centra en elements del Mediterrani i aposta per la simplicitat. 

THE LABEL EDITION: Firma de les dissenyadores Véronique Von Siebenthal i Laura Johansson. Se centra en una moda ètica, atemporal i exclusiva, basada en la producció de càpsules confeccionades en proximitat i amb unitats limitades. 

TÍSCAR ESPASES: Firma de la dissenyadora i artista Tíscar Espadas. Se centra a transmetre un llenguatge artístic a les seves col·leccions, on cada peça és única i elaborada per fabricants locals, realçant els signes del complex procés i l’artesania. 

TXELL MIRAS: Firma de la dissenyadora Txell Miras. Premi a la Millor Col·lecció de 080 Barcelona Fashion l’any 2016.

YOLANCRIS: El seu estil boho, del qual va ser pionera en el sector de nòvies, ve influït pels seus referents musicals i artístics de les dècades dels 60 i 70. 


✅Calendari de la 080 Barcelona Fashion Week

25 OCTUBRE

14.00 Escorpion

16.00 All that She Loves

17.30 Tíscar Espadas

19.00 Lola Casademunt by Maite

20.30 Amlul

26 OCTUBRE

12.00 Is Coming

14.00 Larhha 

16.00 Simorra 

17.30 Eñaut 

19.00 Txell Miras

20.30 Dominnico

27 OCTUBRE

12.00 Guillermina Baeza

14.00 Lebor Gabala

16.00 Martín Across

17.30 The Label Edition

19.00 Custo Barcelona

20.30 Avellaneda

28 OCTUBRE

12.00 Reborn Fashion Show

14.00 Eiko Ai

16.00 Habey Club

17.30 Reveligion

19.00 Yolancris

Notícies relacionades

20.30 Menchen Tomas