Acte de benvinguda

Els ducs de Cambridge acompanyen els seus fills el primer dia d’escola

Els prínceps Jordi, Carlota i Lluís han començat les classes al nou centre privat Lambroke, ubicat a prop de la casa on la família viu ara a Windsor, als afores de Londres.

  • Guillem d’Anglaterra compleix 40 anys: Deu coses que has de saber del segon aspirant al tron britànic

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els fills dels ducs de Cambridge han viscut un dia molt especial aquest dimecres. Jordi, Carlota i Lluís de Cambridge han tornat al col·le, i aquesta vegada ho han fet en un nou centre escolar. Els seus pares, el príncep Guillem i la seva dona, Catalina, els han acompanyat en un dia tan especial.

Tota la família ha arribat somrient i de la mà a l’escola Lambrook, on han conegut els seus nous professors i els alumnes amb qui compartiran pupitre en els pròxims anys. L’entrada en aquest centre escolar coincideix amb la seva mudança a Adelaide Cottage, una casa situada als terrenys de Windsor que es troba molt a prop de la nova escola. A partir d’ara, la llar de la família.

El director del centre, Jonathan Perry, els va rebre tots cinc i els va donar la mà a cada un, segons les imatges divulgades aquest dijous pels mitjans.

Molt animats

A l’arribar al portal de l’escola, Perry va preguntar a Jordi, Carlota i Lluís si estaven animats per començar l’escola, a la qual cosa els tres van contestar alhora amb un «¡Sí!».

La jornada d’aquest dimecres va estar dedicada a explicar als alumnes la dinàmica de les seves classes i perquè els menors poguessin familiaritzar-se amb l’entorn escolar i els companys.

Segons la BBC, només es va permetre ahir la presència d’una càmera de televisió i un fotògraf per captar el moment de l’arribada dels ducs i els seus fills, a fi que a partir d’ara els petits puguin assistir a classe allunyats de l’atenció mediàtica.

Nova etapa familiar

Els ducs de Cambridge han iniciat una nova etapa en la seva vida familiar al mudar-se recentment a una casa ubicada als terrenys del castell de Windsor.

Guillem i Catalina, que fins fa unes setmanes residien al palau de Kensington, a Londres, viuen ara a Adelaide Cottage, una vivenda del segle XIX amb quatre habitacions, per la qual cosa no hi haurà espai per tenir personal addicional que visqui amb ells.

Els prínceps Jordi i Carlota acudien fins a l’últim any acadèmic a l’escola Thomas’s Battersea, a Londres.

Els ducs han optat per residir a Adelaide Cottage –a 10 minuts caminant del castell de Windsor– després que la reina Isabel II, de 96 anys, atorgués el permís per al seu ús, ja que és una vivenda en poder de la Corona.

La seva oficina, a Kensington

Els ducs han decidit conservar l’apartament on han residit a Kensington com la seva oficina i on el seu personal continuarà treballant, així com la casa de camp Amber Hall que tenen al comtat de Norfolk, a l’est d’Anglaterra, i que va ser un regal que els va fer la reina Isabel II després del seu casament el 2011.

Per primera vegada, la mainadera dels prínceps, l’espanyola María Teresa Turrión Borralo, no viurà amb la família.

S’estima que els ducs pagaran unes 53.000 lliures (61.308 euros) anuals en les matrícules dels seus fills.

Notícies relacionades

L’escola és a uns 20 minuts amb cotxe des d’Adelaide Cottage, una vivenda que té historia per ser el lloc on va viure el capità Peter Townsend, la relació del qual amb la princesa Margarita, germana d’Isabel II, va provocar un escàndol en els anys cinquanta del segle passat.

Adelaide Cottage és també a prop de la casa on viuen els pares de la duquessa de Cambridge, a la localitat de Bucklebury, al comtat de Bershire.