Els nebots de Felip VI

Així són els quatre fills d’Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina de Borbó

Joan Valentí, Pau Nicolau, Miquel i Irene són esportistes, discrets i viuen en diferents ciutats europees

  • Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin: una història d’amor de conte de fades en cinc actes

  • Urdangarin parla sobre les seves imatges amb una altra dona: «Ho gestionarem de la millor manera possible»

  • La infanta Cristina, el seu entorn revela com es troba i quan es va assabentar de la nova amistat del seu marit

Així són els quatre fills d’Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina de Borbó

GETTY

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Les imatges que Cristina mai hauria volgut veure», les que publica aquest dimecres la revista ‘Lecturas’ en portada, amb Iñaki Urdangarin, de la mà amb una desconeguda, passejant en actitud carinyosa, al País Basc francès, a prop de Bidart, on la germana del rei Felip i el seu cunyat passen molts estius, és una notícia bomba que, molt probablement «sigui motiu de decepció i immensa tristesa» –com apunta a la revista la periodista Pilar Eyre–, per a la infanta Cristina de Borbó, que actualment viu a Suïssa, a mil quilòmetres de distància. El reportatge fotogràfic podria suposar un nou disgust per a la parella, casada des de 1997, i pares de quatre fills tan discrets com estudiosos i esportistes, que s’han assentat a diverses ciutats europees per cursar els seus estudis. Així són les vides de Joan Valentí, Pau Nicolau Sebastià, Miquel i Irene, els quatre fills de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin.

Joan Valentí

El primogènit dels antics ducs de Palma té 22 anys i és el més discret i misteriós de tots els germans. El segon net de Joan Carles i Sofia també és el setè en la línia de successió al tron espanyol, després de la princesa d’Astúries, Elionor de Borbó, la infanta Sofia de Borbó, la infanta Elena de Borbó, Felip Joan Froilà de Marichalar, Victòria Federica de Marichalar i la seva mare, la infanta Cristina de Borbó. Té al·lèrgia a aparèixer als mitjans de comunicació, potser perquè és el que més ha viscut el calvari familiar a causa del cas Nóos, pel qual va ser jutjat el seu pare (la imputació del seu pare el 2011 va acabar amb el seu ingrés a la presó el 2018). Tenia tot just 10 anys quan el 2009 va haver de deixar Barcelona, els seus amics del Liceu Francès i la seva casa al palauet de Pedralbes per traslladar-se a Washington, primer, i després a Ginebra (els seus llocs d’‘exili’). Tímid, responsable i religiós, el 2017, després de concloure el batxillerat a l’Ecolint de Ginebra, es va agafar un any sabàtic per marxar a Cambodja com a cooperant de l’ONG Sauce, del jesuïta Enrique Figaredo. A la tornada, es va matricular el 2018 a la universitat britànica d’Essex per cursar relacions internacionals. També passa molt temps a Madrid, on freqüenta la seva àvia Sofia, a qui està molt unit, i els seus cosins Felip i Victòria de Marichalar. Li agrada anar en bici i també practica ‘wakeboard’ o esquí aquàtic.

Pau Nicolau Sebastià

Pau Nicolau Sebastià, de 21 anys, és el més mediàtic dels fills de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin. Com el seu pare, està complint el seu somni esportiu, ja que forma part de l’equip del Barça d’handbol, esport en què va triomfar el seu progenitor. «És una alegria molt gran per a nosaltres, perquè es repeteix que un membre de la nostra família està jugant al Palau», va dir d’ell el seu pare l’octubre passat, quan el nano va debutar amb el primer equip (aquell dia va contribuir amb tres gols al triomf davant l’Osca). Com el seu germà gran, també va néixer a la Clínica Teknon de Barcelona i va estudiar al Liceu Francès de la capital catalana, ciutat on continua vivint. És habitual veure els membres de la seva família a les grades per veure’l jugar, i ell no es talla amb els mitjans, als quals atén freqüentment quan acaba un partit. Cursa els seus estudis a l’EU Business School, on ha sigut fotografiat amb una amiga especial. Últimament ha descobert una altra afició, la de ‘tiktoker’. A la xarxa social de vídeos curts utilitza el ‘nickname’ de ‘Pablito.urdangito’.

Miquel

El tercer dels fills homes de Cristina i Iñaki és també molt discret, com el seu germà gran. El 30 d’abril farà 20 anys i és tan alt com els seus pares i els seus germans. El fillol del rei Felip, el seu oncle, té actualment fixada la seva residència a Londres, on cursa els seus estudis: ciències del mar, ja que és un apassionat de la biologia i dels oceans. Sempre ha destacat per les seves bones notes i la seva sensibilitat, així com per les seves ganes de fer broma, segons ha assenyalat el seu entorn. Durant molts anys ha estudiat música i piano, i alguna vegada ha sortit al mar, en aigües mallorquines, amb el seu padrí.

Irene

La benjamina de la casa és Irene Urdangarin Borbó, que als seus 16 anys guarda una gran semblança amb la seva mare, tant pels gestos com pels seus cabells rossos. L’adolescent ja ha començat a destacar tant pel seu estil com per la seva bellesa, i se la compara habitualment amb la seva cosina Elionor, la princesa d’Astúries, amb qui amb prou feines es porta uns mesos. Tot i que sempre ha sigut molt discreta, els seus ‘looks’ han acaparat últimament l’atenció dels focus. És de tota la família la que menys ha viscut a Espanya –tot i que va néixer al mateix centre mèdic que els seus germans–, ja que els seus pares es van mudar a Washington quan ella només tenia 4 anys. I al fer els 8, es van instal·lar a Suïssa, on encara continua vivint amb la seva mare. Allà estudia a la prestigiosa Escola Internacional de Ginebra. Parla a la perfecció l’anglès i el francès, i estudia alemany. La música i la moda l’apassionen. Com els seus germans, també practica diversos esports, entre els quals, la vela i l’esquí. I també té una estreta relació amb la seva àvia Sofia i la seva cosina Victòria Federica.