Deu 46 milions

L’Audiència Nacional embarga a Julián Muñoz els diners que cobri de la docusèrie

L’Audiència Nacional embarga a Julián Muñoz els diners que cobri de la docusèrie
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Audiència Nacional ha acordat l’embargament dels diners que pogués percebre l’exalcalde de Marbella (Màlaga) Julián Muñoz per la seva participació en el programa de televisió emès divendres passat per fer front a indemnitzacions a què va ser condemnat pel cas Saqueig II, sobre la desviació de diners públics de l’Ajuntament en l’etapa de Jesús Gil com a alcalde.

Així consta en dos decrets emesos per la Sala Penal Secció Tercera de l’Audiència Nacional, després que l’Ajuntament de Marbella hagués sol·licitat l’embargament de retribucions al conèixer-se que l’exregidor participaria en la docusèrie titulada ‘No es hora de la venganza, es la hora de la verdad’.

Segons el primer dels documents, dictat a principis d’aquest mes de gener, Muñoz va ser condemnat en aquesta causa al pagament de diverses quantitats en concepte d’indemnització que sumen 46.602.030,20 euros, i queden pendent d’abonament en aquests moments pràcticament tota la quantitat, en concret 46.231.278,25 euros.

«En qualsevol programa televisiu»

Així, a l’haver-se acreditat l’impagament, l’Audiència Nacional acorda reobrir l’execució de la sentència condemnatòria i realitzar un nou esbrinament patrimonial respecte de Julián Muñoz, assenyala l’esmentat decret. A més, al mateix document s’acorda «l’embargament de qualsevol classe de remuneració o retribució a la percepció del qual tingués dret el penat per la seva participació en qualsevol programa televisiu».

Notícies relacionades

En concret, es refereix al programa ‘No es hora de la venganza, es la hora de la verdad’ de Telecinco –que en el moment en què es va dictar aquest decret estava únicament anunciat, però del qual ja s’ha emès un primer capítol–, «això en garantia de l’esmentada quantitat deguda en concepte d’indemnització». Així, en el segon document, s’insta a remetre ofici a l’empresa relacionada amb la producció de la docusèrie a fi de comunicar-li l’embargament.

L’Audiència Nacional va condemnar l’octubre del 2013 a sis anys de presó Muñoz i l’exassessor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Marbella Juan Antonio Roca com a autors d’un delicte continuat de malversació de cabals públics agreujat pel cas Saqueig II, que es va iniciar arran d’un informe del Tribunal de Comptes sobre la gestió municipal del Grup Independent Liberal (GIL) entre els anys 1991 i 1999. Posteriorment, el Tribunal Suprem va rebaixar les penes de presó imposades tant a Muñoz, passant de sis a cinc anys; com al que va ser assessor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Marbella Juan Antonio Roca, al qual se li van imposar finalment tres anys de presó.