Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Les mentides que interessen, Julián Muñoz i Villarejo

La crítica de Monegal: Les mentides que interessen, Julián Muñoz i Villarejo
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Sempre he dit que T-5 i TV-3 tenen una d’operativa, una mecànica de funcionament, molt similar. Tot i que la papilla que estenen és ben diferent, la manera de cuinar-la és gairebé idèntica. Les dues cadenes han col·locat aquesta setmana les seves càmeres, els seus programes, tota la seva maquinària televisiva, al servei i l’atenció de dos elements. El personatge de Tele 5 ha sigut Julián Muñoz. El de TV-3, l’excomissari Villarejo. Els dos estan emmerdats fins al coll de corrupció: Muñoz pel cas Malaia, i Villarejo pel cas Tàndem. Els dos es caracteritzen per ser uns mentiders de primera. Més que declarar, evacuen amb ventilador.

Notícies relacionades

A Muñoz Tele 5 li ha construït un ‘docushow’ per capítols, amb el títol ‘No es la hora de la venjanza, es la hora de la verdad’. L’exalcalde de Marbella es va presentar en la primera entrega com una víctima d’Isabel Pantoja. Va recitar un guió molt ben preparat en què va confessar que el seu únic pecat va ser de pur amor per ella. «La Pantoja més que una obsessió era una addicció». ¡Ah! Ens va fer molta pena. I més quan va dir que a l’acabar-se-li els diners, la Pantoja també se li va acabar. Muñoz obria els braços com un Jesucrist clavat a la creu per la ‘tonadillera’. Sembla evident que la seva intenció és utilitzar la tele per al seu rentat d’imatge. I la intenció de Tele 5 és permetre-l’hi posant-li càmeres, guionistes i un horari estel·lar, per intentar guanyar ‘Tu cara me suena’, d’Antena 3.

El tema de Villarejo a TV-3 també ha sigut gloriós. La seva evacuació a l’Audiència Nacional amb l’infame lligam entre l’atemptat del 17-A i el CNI («donar un petit ensurt a Catalunya (...) però se’ls va escapar de les mans») no ha aconseguit atenció a les grans cadenes. Han considerat que és una altra de les seves habituals mentides i mesquineses, sense cap prova aportada, i per desviar l’atenció. A TV-3 ha sigut diferent: li han dedicat obertures dels ‘Telenotícies’, i una amplíssima cobertura a diversos programes. No és condemnable que TV-3 cregui Villarejo, i li doni pista i visibilitat, impulsant el que diu per encendre l’audiència. El que és sospitós és que quan Villarejo també va explicar els delictes monetaris de la ‘Pujol’s family’, a això, a TV-3, no se li va donar crèdit. No van inundar els seus programes amb aquesta evacuació. Són mentides. ¡Ah! Quina lliçó de periodisme: les mentides que interessen, i les que no.