Mort de la fotògrafa Halyna Hutchins

Tiroteig mortal del ‘western’ ‘Rust’: Alec Baldwin explica per què encara no ha entregat el telèfon a la policia

«Donar el mòbil és un procés que porta temps», assegura l’actor en un vídeo que ha pujat a Instagram

Tiroteig mortal del ‘western’ ‘Rust’: Alec Baldwin explica per què encara no ha entregat el telèfon a la policia

INSTAGRAM

2
Es llegeix en minuts

L’actor Alec Baldwin no ha entregat el telèfon a les autoritats que investiguen el letal tiroteig que va deixar una víctima mortal en un estudi de Nou Mèxic a l’octubre, va dir la policia aquest dijous.

Baldwin manipulava l’arma mentre practicava una escena del ‘western’ ‘Rust’ amb la directora de fotografia Halyna Hutchins, de 42 anys, que va morir en l’incident.

L’actor va afirmar en una entrevista que no va prémer el gallet de la pistola, sinó que amb prou feines la va amartellar. La tarda del 21 d’octubre, quan es va produir el tiroteig, Baldwin va rebre l’arma d’un assistent de producció que el va informar que estava «freda», argot cinematogràfic utilitzat per avisar que és inofensiva.

La policia investiga el cas, i un dels interrogants és com municions reals van arribar al rodatge de ‘Rust’, una pel·lícula de baix pressupost que Baldwin protagonitzava i coproduïa.

Recerca de proves

Els investigadors van obtenir una ordre per confiscar el telèfon de Baldwin a mitjans de desembre, a la recerca de «proves».

D’acord amb l’ordre judicial que sustenta la petició, l’actor de 63 anys havia intercanviat correus electrònics amb l’armera de la pel·lícula per conversar sobre quin tipus de pistola seria utilitzada en l’escena que va resultar fatal.

«Fins ara, el mòbil no ha sigut entregat a les autoritats», va afirmar en un comunicat el departament del xèrif del comtat de Santa Fe, on està el ranxo en què es va produir el tiroteig.

Després de converses infructíferes amb els advocats de Baldwin, el departament del xèrif va sol·licitar ajuda del fiscal del districte de Santa Fe, que «per raons jurisdiccionals» va iniciar les negociacions perquè l’actor entregués el telèfon «voluntàriament», segons el comunicat.

Disposat a col·laborar

Dissabte, l’actor va publicar a Instagram un vídeo en què parla sobre diversos assumptes. Comenta de forma aleatòria el tema del mòbil i afirma estar disposat a col·laborar amb la policia, però va argumentar que l’entrega del telèfon «és un procés que porta temps».

Baldwin va afirmar que les autoritats de Nou Mèxic han d’anar a través de les de l’estat de Nova York, on resideix, per concretar el procediment.

«Totes les insinuacions que no compleixo les peticions, ordres o mandats relacionats amb el telèfon són una merda, són mentides», diu Baldwin.

Tràmit legal

«Tan aviat com completem aquest procediment, és clar que complirem», afegeix.

Notícies relacionades

Ningú ha sigut detingut encara per aquest cas que va deixar commocionat Hollywodd.

Baldwin va dir en una entrevista amb la cadena ABC que no se sentia culpable, ni responsable de la mort de Hutchins.

Temes:

Alec Baldwin