Prolífic intèrpret

Alec Baldwin: el superpare de Hollywood

L’actor de ‘Beetlejuice’ o ‘Infiltrats’ i el doble de Trump a ‘SNL’ té una filla model del seu matrimoni fallit amb Kim Basinger i 6 fills més amb la professora de ioga Hilaria Thomas, que va resultar que no era mallorquina

Alec Baldwin: el superpare de Hollywood
  • Alec Baldwin mata accidentalment una directora de fotografia durant un rodatge

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alec Baldwin acaba de protagonitzar el seu pitjor paper, abatut, a llàgrima viva al set de rodatge després de matar accidentalment d’un tret amb una pistola d’attrezzo Halyna Hutchins, la directora de fotografia de la seva última pel·lícula, ‘Rust’, i de ferir de gravetat el director, Joel Souza. Un terrible succés que ha deixat en xoc Hollywood, que torna a reviure catastròfiques negligències com el terrible accident que va acabar el 1993 amb Brandon Lee, el fill de Bruce Lee que va morir durant el rodatge d’‘El cuervo’ a causa d’un altre tret que havia de ser de fogueig però que va resultar ser de veritat. Es dona la coincidència que a la pel·lícula Baldwin interpreta l’infame malfactor Harland Rust, el net de 13 anys del qual és condemnat, precisament, per un assassinat accidental. Els dos fugen quan al petit el sentencien a la forca pel crim.

Per descomptat Baldwin no se n’ha anat enlloc i està col·laborant amb els detectius de Nou Mèxic que investiguen el que va passar al ranxo Bonanza Creek, una tragèdia que marcarà un abans i un després en l’exitosa carrera de l’actor de cine i televisió, des dels 80 al capdavant d’una saga de germans –Daniel, William i Stephen– també intèrprets i tiet de la model Hailey Baldwin, casada amb Justin Bieber.

Alexander Rae Baldwin III va néixer el 3 d’abril del 1958 a Amityville, a Nova York. Durant totes aquestes dècades ha destacat tant en papers secundaris com en protagonistes, en pel·lícules tan taquilleres com ‘Beetlejuice’, ‘La caça de l’Octubre Roig’, ‘L’aviador’ o ‘Infiltrats’, de Martin Scorsese. A la tele, ha sigut fins en 17 ocasions presentador del popular ‘Saturday Night Live’, on fins al novembre del 2020 va interpretar genialment el doble de Donald Trump. «¡No crec que hagi estat mai tan content de perdre una feina!», va dir l’actor quan el republicà va perdre el combat amb Biden i ell va acomiadar el personatge, pel qual va rebre un (Primetime) Emmy.

Cambrer a Studio 54

Criat en una família nombrosa de creences catòliques –té dues germanes més, la Beth i la Jane–, amb un pare mestre i entrenador de futbol i una mare mestressa de casa, el jove Baldwin va provar sort en el futbol americà durant la secundària i fins i tot va fer de cambrer a la famosa disco Studio 54 una mica després. Degué ser allà i no a la Universitat George Washington, on va cursar Ciències Polítiques, del 1976 al 1979, on li va picar el cuc de les varietats. Sí, perquè poc després es va posar a estudiar interpretació a la Universitat de Nova York i al Lee Strasberg Theatre Institute, amb Mira Rostrova, Elaine Aiken i Milton Kastelas. Més tard perfeccionaria la tècnica a l’Actor’s Studio, fundat el 1947 per Elia Kazan, i en què es van forjar James Dean, Marlon Brando, Montgomery Clift o Marilyn Monroe.

Va treballar en sèries de ‘doctors’ i va guanyar el premi World Theatre Award per la seva actuació a ‘Botín’ (‘Loot’) de Joe Orton com a millor debut teatral el 1987. I a finals d’aquella dècada va començar a assaborir el triomf amb pel·lícules com ‘Bitelchus’ (Tim Burton, 1988); ‘Casada amb tots’ (Jonathan Demme, 1988), ‘Armas de mujer’ (Mike Nichols, 1988) o ‘Gran bola de foc’ (Jim McBride, 1989).

Matrimoni amb Basinger

Va saltar a la premsa rosa als 90 quan es va convertir en protagonista d’una de les parelles més famoses i atractives de Hollywood. L’actor va conèixer l’explosiva Kim Basinger el 1990 quan van quedar per sopar al restaurant Morton’s de Los Angeles per xerrar sobre la pel·lícula que protagonitzarien junts, amb el títol premonitori ‘The marrying man’, ‘Ella siempre dice sí’, com es va traduir a Espanya. Van arribar per separat al restaurant i se’n van anar junts. «Em va fer un petó i després em va preguntar si volia tenir fills», va explicar després l’actriu de ‘Nou setmanes i mitja’. Amb ella només en va tenir una, Ireland, nascuda el 23 d’octubre del 1995, avui model divorciada amb passat tèrbol per l’addicció a l’alcohol i les drogues. Els seus fogosos pares també es van separar a principis del 2001, després de protagonitzar baralles, cops de porta i numerets de divos en llocs públics.

Baldwin es va centrar en la feina en la següent dècada, on es va iniciar en la producció i direcció amb ‘The Devil and Daniel Webster’, que va comptar amb Anthony Hopkins com a protagonista. Va ser nominat als Oscars, Globus d’Or i Screen Actors Guild per la seva interpretació a la pel·lícula ‘The Cooler’ el 2003. Un any després va aparèixer a la pel·lícula ‘L’aviador’ de Martin Scorsese, amb qui el 2006 va gravar ‘Infiltrats’.

La seva pròpia família nombrosa

Notícies relacionades

El 2011 va conèixer la instructora de ioga Hilaria Thomas, 26 anys més jove que Baldwin, en un restaurant de Manhattan –de nou, un restaurant– i es van casar un any després. La primera nena, Carmen, va arribar el 2013. I abans de néixer Rafael Thomas, el seu tercer fill i el segon de la també escriptora ‘namasté’ que realment no tenia arrels espanyoles, ja que no va néixer a Palma sinó a Weston (Massachusetts), ell sí que va treballar a Espanya amb Santiago Segura a ‘Torrente 5: Operación Eurovegas’ i va fer de marit de Julianne Moore al drama ‘Sempre Alice’.

La seva activitat com a superpare va continuar amb l’arribada al món dels següents fills del matrimoni: Leonardo i Romeo Alejandro. Després Hilaria va patir dos avortaments, un a l’abril del 2019 i un altre el novembre del mateix any, però de nou va tornar a concebre, aquesta vegada a Eduardo Pau Lucas. La benjamina i sisena filla de la parella, Lucía, ha nascut aquest setembre passat per gestació subrogada i només cinc mesos després del seu anterior germà. Amb set fills, Baldwin pot dir que és el superpare de Hollywood.