Polèmica a Buckingham

El portaveu de Carles d’Anglaterra desmenteix que fes un comentari racista sobre el fill de Meghan

Un periodista nord-americà afirma en un llibre que el príncep de Gal·les va ser el primer a dubtar del color de pell d’Archie

El portaveu de Carles d’Anglaterra desmenteix que fes un comentari racista sobre el fill de Meghan
3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En laexplosiva entrevista dels ducs de Sussex amb Oprah Winfrey, després d’instal·lar-se els ‘royals’ als EUA, entre altres revelacions bomba, Meghan Markle va deixar caure que un membre de la família reial, sense especificar qui, havia preguntat per com seria el color de la pell del seu fill Archie quan naixés. Aquelles acusacions de racisme dins dels murs de Buckingham han tornat a ressonar amb la publicació del llibre ‘Brothers and wives: Inside the private lives of William, Kate, Harry and Meghan’, un llibre del periodista nord-americà Christopher Andersen que ha sortit a la venda aquest mateix 30 de novembre i en el qual assenyala el príncep Carles d’Anglaterra, l’etern hereu al tron britànic, i avi del nen, com l’origen del comentari.

La parella va dir posteriorment que l’autor no havia sigut ni la reina Isabel II ni el seu marit, el príncep Felip, mort a l’abril.

Hores després que transcendís aquest capítol del llibre d’Andersen en un article del ‘New York Post’, un portaveu del primogènit d’Isabel II ha negat que fos Carles [aquests dies a Barbados, illa caribenya que es prepara per trencar els llaços amb la monarquia britànica i convertir-se en una república] l’autor del controvertit comentari sobre el nadó d’Enric i Meghan. «És una ficció i no mereix més comentaris», ha afirmat un portaveu de Clarence House, l’oficina del príncep de Gal·les, de 73 anys.

«Em pregunto com seran els nens»

Segons el relat del periodista, el 27 de novembre del 2017, unes hores més tard d’anunciar-se el compromís del príncep Enric amb Meghan Markle, el príncep Carles es va asseure a esmorzar i li va dir a la seva dona, Camilla: «Em pregunto com seran els nens». La duquessa de Cornualla, «una mica desconcertada» per la pregunta, va respondre: «Bé, absolutament bonics, n’estic segura». Carles va abaixar la veu i va preguntar: «Vull dir, ¿com creus que serà la pell dels seus fills?».

Una font de palau va ser la que li va explicar aquesta i altres històries al periodista per al seu llibre ‘Hermanos y esposas: Dentro de las vidas privadas de William, Kate, Harry y Meghan’ (a Gallery BooksGalería).

Andersen matisa al seu llibre que la curiositat de Carles en aquella conversa va ser després aprofitada i retorçada per cortesans intrigants per donar-li un toc racista. Quan la conversa va arribar a orelles d’Enric i Meghan ja s’havia convertit en una cosa tòxica. Per això, el periodista assenyala directament un grup d’assessors de palau d’alt nivell coneguts com els ‘homes de gris’.

«La pregunta plantejada per Carles es va repetir després d’una manera menys innocent als passadissos del palau de Buckingham», escriu Andersen.

El llibre també revela l’enuig d’Enric, expressat al seu pare, que, segons una altra font, li va dir al seu fill que estava sent «massa sensible amb l’assumpte».

«Manca de tacte»

Aquesta opinió poc comprensiva va ser compartida per Guillem, per a qui el comentari sobre el to de pell simplement era una «manca de tacte», però «no un signe de racisme dins de la família».

Notícies relacionades

Segons Andersen, no és l’únic escàndol recent a la Casa de Windsor. El periodista examina com els familiars d’Enric estaven preocupats pel seu festeig i matrimoni amb Meghan, la seva suposada ruptura amb el seu germà gran, el duc de Cambridge, i els desacords entre les cunyades Meghan i Kate. Un quartet, en altre temps anomenat ‘Els quatre fabulosos’, segons l’autor, per la seva tasca caritativa, i que ara «amb prou feines parlen entre ells.

Andersen afirma que l’acusació greu de racisme és la principal causa del cisma entre els germans. Però també remarca que la situació va empitjorar quan la seva àvia, la reina Isabel II, va tirar sal a les ferides quan va fer que Enric se sentís «esborrat» de la família reial.

Temes:

Racisme