Angelina Jolie guanya: manté la custòdia dels seus fills

Un tribunal de Los Angeles ha decidit finalment no reobrir el cas

lmmarco49551476 anaheim  california   august 24  angelina jolie attends go b190829133047

lmmarco49551476 anaheim california august 24 angelina jolie attends go b190829133047 / Frazer Harrison

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En els últims dies hem vist repetida la imatge de l’actriu Angelina Jolie posant amb els seus fills, ja crescudets, per les alfombres vermelles de les ciutats on ha presentat la seva última pel·lícula, ‘Eternals’. Bons, tots menys Pax. En les entrevistes de promoció l’acriu ha explicat que la seva família és molt important per a ella, deixant de banda la batalla legal que ha mantingut amb el seu exmarit Brad Pitt i que finalment ha guanyat ella pel que fa a la custòdia dels seus fills. La setmana passada un tribunal de Los Angeles va decidir no reobrir el cas dels nens i tancar el tema. 

I és que, tot i que han passat ja més de cinc anys des que Brad Pitt i Angelina Jolie van anunciar el seu divorci en ple estiu, la disputa legal encara cueja. El tediós procés de separació va tardar anys a dilucidar-se, encallats com estaven tots dos a decidir com quedaria la custòdia dels seus sis fills, un tema en el qual cadascun d’ells s’han gastat un milió de dòlars. 

Falta ètica

Tot i que al maig semblava que tot s’havia tancat amb la concessió de la custòdia compartida per als dos al juliol, va quedar anul·lada perquè el jutge privat que portava el cas, John Ouderkirk, va ser desqualificat i apartat del cas per tres jutges més que van decidir que havia incorregut en una «falta ètica» al no revelar les seves «relacions professionals amb els assessors de Pitt», cosa que posava en dubte la seva «capacitat per ser imparcial». Després d’aquesta desqualificació, els nens van tornar a passar a Jolie. Va ser llavors quan Pitt va decidir sol·licitar una nova revisió de la custòdia dels nens i va presentar un recurs en un alt tribunal californià. Fa uns dies, la revista ‘People’, utilitzant fonts internes del cas, va explicar que a Pitt se li ha denegat aquesta nova revisió.

Notícies relacionades

Els advocats d’Angelina Jolie han aplaudit la decisió, com recull ‘People’. «La senyora Jolie està centrada en la seva família i encantada que el benestar dels nens no estigui guiat per un comportament mancat d’ètica», han declarat, assegurant que estan contents que «es prioritzi l’ètica i el que sigui millor per a ells». «No tolerarem males conductes judicials perquè es recompensi els interessos d’una de les parts. La senyora Jolie està molt contenta per la seva família i continuarà avançant», afegeixen.

Sis fills

El procés afecta cinc dels sis fills de la parella: Pax, que al novembre complirà els 18 i que Jolie va adoptar al Vietnam el 2007; Zahara, de 16 anys i que l’actriu va adoptar a Etiòpia; Shiloh, de 15 i els bessons Knox i Vivienne, de 13. Maddox, que ja té 20 anys, queda fora de l’acord perquè és major d’edat.