Exclusiva a ‘People’

Jamie Lee Curtis presenta la seva filla trans Ruby

La reina del crit al cine assegura estar aprenent sobre aquesta comunitat, per evitar cometre errors

Jamie Lee Curtis presenta la seva filla trans Ruby

AFP / FILIPPO MONTEFORTE

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La gran Jamie Lee Curtis està de plena actualitat. I no només per rebre el Lleó d’Or a Venècia a tota la seva carrera. O estrenar, aquest divendres, 22 d’octubre, ‘Halloween kills’, la seva sisena aparició en una de les sagues més terrorífiques que han convertit l’actriu, de 62 anys, en la ‘reina del crit’. També, per l’entrevista que acaba de concedir al costat de la seva filla trans Ruby a la revista ‘People’, on la presenta per primera vegada.

L’any passat la filla de Jamie Lee Curtis es va armar de valor per revelar a la seva famosa mare i al seu pare, el director Christopher Guest, la veritat sobre la seva sexualitat. Anteriorment ja els havia dit que era bisexual, però volia explicar-los que era trans, no obstant no va ser capaç. «Em va espantar explicar-los una cosa sobre mi que no sabia», explica la revista. «Tot i que en realitat no estava preocupada, perquè sempre m’han acceptat com soc».

Finalment, quan va marxar ho va explicar per missatge de text a la seva mare. «Li vaig trucar immediatament», recorda la jove, de 25 anys i que es dedica a l’edició de vídeos de Youtube. «No fa falta dir que vam plorar molt», confessa. «Era intimidador, però no estava preocupada. Ells m’havien acceptat tota la meva vida».

«Aprendre nova terminologia»

Ruby els havia revelat que era una dona transgènere i la seva mare estava preparada per «escoltar i aprendre’n». «Es tracta d’aprendre una nova terminologia i paraules. Soc nova en això. M’agradaria evitar cometre grans errors», explica l’actriu de ‘Mentiras arriesgadas’ i ‘Puñales por la espalda’.

Mare i filla també han parlat obertament del procés pel qual han hagut de passar i la importància de tenir un recolzament durant la transició.

«Quan tenia com 16 anys, una amiga trans em va preguntar el meu gènere. Li vaig dir, ‘bé, soc home’. Després ho pensava. Sabia què era, potser no Ruby, però sabia que era diferent. Però havia tingut una mala experiència a teràpia, així que no vaig sortir [com trans] immediatament, quan ho vaig haver d’haver fet. Llavors, set anys després, encara sent Tom en aquell moment, vaig dir a la persona que ara és el meu promès que probablement soc trans. I em va dir: ’T’estimo per qui ets’», confessa la jove.

Pistes que no va veure

Jamie Lee Curtis assegura que, girant la vista enrere, ara podria identificar alguns moments del passat que van ser pistes que en el seu moment no va captar sobre l’orientació sexual de la seva filla. Per això, ara, assegura que desitja millorar i entendre més aquesta comunitat.

Notícies relacionades

«Estic aprenent molt de Ruby. Sabia que Ruby havia tingut un nòvio. Sabia que utilitzava la paraula bi[sexual]. Però la identitat de gènere i l’orientació sexual, això són dues coses separades», explica Jamie. «No estic fent proselitisme, no estic intentant imposar-li alguna cosa a la gent. Simplement estic dient: ‘Aquesta és l’experiència de la nostra família’. Soc aquí per recolzar Ruby. Aquesta és la meva feina. Així com també ho és cuidar i estimar i recolzar la seva germana gran, Annie. Soc una estudiant agraïda», assegura.

Ruby està contenta amb el que ha fet la seva mare fins ara: és més que suficient. «Has fet tant com has pogut i això és el que vull. Ajudar altra gent és una cosa que tots hauríem de fer», puntualitza la jove.

Temes:

Cine