Les joieres de la Reina Letícia

  • Les mallorquines Isabel Guarch i Mar Aldeguer han captivat la reina i l’emèrita Sofia

reina

reina / JAIME REINA (AFP)

3
Es llegeix en minuts

Isabel Guarch i Mar Aldeguer han construït en els últims anys dos marques de joies de gran reconeixement entre les personalitats més importants d’aquest país. Totes dues comparteixen un fet anecdòtic: tant la reina Letícia com Sofia compren a les seves botigues de forma habitual. Això ha provocat que la seva presència a les revistes de moda hagi augmentat considerablement. Les aparicions de les dues reines en diferents actes oficials amb les seves joies és un motiu d’«orgull» per a les mallorquines, que agraeixen l’interès en les seves col·leccions.

Guarch explica que la primera vegada que hi va acudir la senyora Sofia va ser una sorpresa: «Va venir a la joieria sense avisar i en ple agost. No hi érem ni la meva mare ni jo, així que les dependentes la van atendre i ens van trucar corrent». A partir d’aquell moment, diu, sempre ha mostrat molt interès pels seus dissenys, sobretot els que estan directament relacionats amb la tradició i l’illa. «Hi ha moltes joieries, però ella busca peces fàcils de combinar i vestir que siguin menys convencionals i més modernes», detalla.

Confessa que els seus clients valoren molt l’atenció personalitzada i fa anys que aconsella i aposta per millorar el tracte perquè en «quedin satisfetes i tornin»: «Intentem que la persona que ve, independentment de qui sigui, se senti a gust amb nosaltres. Al final el boca-orella és la millor publicitat».

Aquest estiu la reina Sofia va estar passejant per Palma juntament amb la seva amiga Tatiana Radziwill i el seu marit, el doctor Fruchaud, però no va parar a la botiga. Abans de la Covid sí que va visitar el nou establiment, situat a Plaça del Mercat. Malgrat això, diu que se sent «molt agraïda» que Sofia decideixi lluir les seves joies, perquè la competència és alta i això significa que estan fent una bona feina: «Sempre intento trobar la millor joia per a cada persona», argumenta.

Aldeguer, creadora de Coolook, declara que no coneix la reina Letícia personalment, però sap que està molt interessada en la seva marca perquè ha aparegut diverses vegades amb joies de la seva col·lecció: «Això ha sigut i continua sent un recolzament enorme per a mi, perquè molta gent ha començat a preguntar pels dissenys i cada vegada tinc més clientes». Diu que Letícia tria vestir les seves joies per elecció pròpia, no per acords de col·laboració ni exigències, cosa que significa un reconeixement per a la marca que «agraeixo moltíssim»: «Això provoca que totes les publicacions parlin d’ella i també de nosaltres».

La reina actual apareix amb les joies de Coolook des del 2015. Confessa que des del primer moment ha estat pendent de les seves aparicions, perquè mai sap si portarà una cosa seva: «Quan decideix posar-se-les ens fa molta il·lusió».

Creu que a la reina li agrada ser «pròxima a la societat» i no vestir com una sobirana clàssica. Per això, Aldeguer puntualitza que les joies que busca poden utilitzar-se cada dia, són fàcils d’emprar i combinen molt bé amb qualsevol ‘look’. En aquest sentit, afegeix, busca un equilibri entre les joies de combinació fàcil amb una qualitat que et permeti portar-les també amb un vestit de jaqueta: «La joia elevarà o disminuirà l’estil que tu transmetis, i jo vull transmetre elegància en qualsevol moment del dia». El seu objectiu, aclareix, sempre ha sigut aportar solucions a «situacions diàries en què hi pugui haver certa incertesa sobre si portar alguna cosa o no».

Notícies relacionades

L’emèrita, de Marivent al funeral de Marie de Liechtenstein

L’emèrita acudeix avui en representació de la Casa Reial al funeral de la princesa Marie després de tenir un infart cerebral en una clínica de Grabs (Suïssa). El comiat tindrà lloc a la catedral de San Florián de Vaduz. Sofia va ser una de les convidades al casament de Marie amb Hans-Adam Liechtenstein fa 44 anys. Aquesta notícia d’última hora ha provocat que la reina hagi d’abandonar les seves vacances a Mallorca i posar fi a la seva estada al Palau de Marivent. Ara reprèn la seva agenda institucional amb aquest viatge inesperat. La notícia de la mort de la princesa Marie ha suposat una dolorosa notícia per a ella, perquè la coneixia personalment i va ser present en un dels moments més importants de la seva vida, el casament amb Hans-Adam Liechtenstein. Felip VI també torna a la feina.