Xarxes socials

Angelina Jolie s’estrena a Instagram amb la denúncia d’una nena afganesa

Angelina Jolie attends the  Go Behind the Scenes with the Walt Disney Studios   press line at the 2019 D23 Expo  Saturday  Aug  24  2019  in Anaheim  Calif  (Photo by Richard Shotwell Invision AP)

Angelina Jolie attends the Go Behind the Scenes with the Walt Disney Studios press line at the 2019 D23 Expo Saturday Aug 24 2019 in Anaheim Calif (Photo by Richard Shotwell Invision AP) / Richard Shotwell

1
Es llegeix en minuts
EFE

Angelina Jolie va estrenar aquest divendres el seu compte d’Instagram i ho va fer compartint la carta d’una adolescent afganesa per denunciar la situació al seu país després de l’ocupació del poder per part dels talibans.

«Ara mateix, la gent de l’Afganistan està perdent la seva capacitat per comunicar-se a les xarxes socials i expressar-se lliurement», va afirmar Jolie, que, a més d’una estrella de Hollywood, ha sigut durant molts anys una gran activista humanitària.

«Així que m’he afegit a Instagram per compartir les seves històries i la veu de qui a tot el món està lluitant pels seus drets humans bàsics», va afegir l’actriu, que en poques hores va acumular més de 2 milions de seguidors a Instagram.

Jolie va explicar que, unes setmanes abans dels atemptats de l’11 de setembre del 2001 als Estats Units, era a la frontera amb l’Afganistan i va conèixer els refugiats que fugien dels talibans.

«Això va ser fa vint anys», va recordar l’actriu, al remarcar que es posa «malalta» al tornar a veure els afganesos desplaçats del seu país per «la por i la incertesa».

«Gastar tant temps i diners, vessar sang i perdre diners per arribar a això és un fracàs gairebé impossible d’entendre», va defensar.

Compromís amb els refugiats

Jolie va insistir en el seu compromís amb els refugiats i, especialment, amb les dones i nenes de l’Afganistan.

Sota el títol «Una carta d’una nena afganesa», l’actriu va compartir l’escrit d’una adolescent que, per motius de seguretat, no diu ni el seu nom ni on viu.

Notícies relacionades

La jove explica la seva por per l’arribada al poder dels talibans. «Alguns diuen que els talibans han canviat, però jo no ho crec perquè tenen un passat molt dolent», explica.

«Tots hem perdut la nostra llibertat i tornem a ser presos», afegeix. Els Estats Units van iniciar la retirada de les seves tropes de l’Afganistan al maig i ara, amb l’avanç i l’ocupació del poder pels talibans, s’ha vist obligat a accelerar l’evacuació dels nord-americans que queden en aquest país i els seus aliats.