LA SEVA PRIMERA PEL·LÍCULA

Anne Hathaway celebra els 20 anys de ‘Princesa por sorpresa’

  • L’actriu ha volgut retre homenatge en el seu compte d’Instagram al film que la va llançar a l’estrellat pel seu paper de Mia Thermopolis

fimedio34305216 file   in this jan  27  2016 file photo  anne hath160616123934

fimedio34305216 file in this jan 27 2016 file photo anne hath160616123934 / John Salangsang

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Amb motiu del 20è aniversari de l’estrena de ‘Princesa por sorpresa’, Anne Hathaway ha volgut retre el seu particular homenatge a l’icònic film que la va llançar a la fama. «¡Els miracles passen! Feliç aniversari número 20 a ‘Princesa por sorpresa’, també coneguda com la pel·lícula que va llançar mil somnis», ha escrit l’actriu, de 38 anys, a les xarxes socials, un carinyós missatge que acompanya de diverses imatges.

El 3 d’agost del 2001 va arribar a la pantalla la popular cinta, un clàssic del cine familiar que està basat en el llibre del mateix nom, escrit per Meg Cabot, i que explica la història de Mia Thermopolis, una jove que descobreix inesperadament que és l’hereva del tron de Genòvia, un país governat per la seva àvia, la reina Clarisse Renaldi. 

Al film, Hathaway comparteix protagonisme amb Heather Matarazzo, Mandy Moore, Héctor Elizondo i, sobretot, Julie Andrews, qur dona vida a l’actual sobirana i encarregada d’organitzar el traspàs de poder a una adolescent més preocupada per les coses pròpies de la seva edat que per portar un país. Al seu costat, destaquen també la seva amiga Lilly (Heather Matarazzo) i la seva enemiga íntima Lana (Mandy Moore).

La pel·lícula, que després de la seva estrena es va convertir en un rotund èxit, va significar el salt a la fama d’una joveníssima  Hathaway –llavors només tenia 18 anys– que després va continuar nodrint la seva carrera no només amb obres de teatre i pel·lícules, també amb premis com l’Oscar i el Globus d’Or a la millor actriu de repartiment per la seva actuació a ‘Los miserables’.

Notícies relacionades

«Aconseguir aquest paper, ser al set de rodatge cada dia... em sentia en l’obligació d’abraçar-la [a Andrews] cada matí», va recordar la protagonista el 2019 quan va ser preguntada en una entrevista sobre com va afrontar el fet d’actuar en el seu primer film amb una de les actrius veteranes més importants. 

Més recentment, en una altra entrevista,  Hathaway va revelar que hi havia la possibilitat d’una tercera entrega del film: «Vull fer-la. Julie vol fer-la. Debra Martin-Chase, la nostra productora, també la vol fer. Volem que passi, però no fins que sigui completament perfecte. Estimem els personatges tant com el públic, per això no volem treballar en una cosa que no estigui a l’altura», va argumentar.