Noble indomable

Ernesto de Hannover, escapadeta del centre de desintoxicació per anar-se’n de festa a Eivissa

Al març un tribunal austríac el va condemnar a 10 mesos de presó en règim de llibertat condicional, li va prohibir l’alcohol i el va obligar a ingressar en una clínica de rehabilitació

Ernesto de Hannover, escapadeta del centre de desintoxicació per anar-se’n de festa a Eivissa

EFE / JOCHEN LUEBKE

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sembla que les bronques, visites als jutjats, arrestos i l’alcohol continuen perseguint Ernest de Hannover. El príncep alemany i encara marit de Carolina de Mònaco, de 67 anys, va ser condemnat a 10 mesos de presó en règim de llibertat condicional per un tribunal austríac, que a més li va prohibir l’alcohol durant aquell període de temps i li va exigir abandonar temporalment la seva residència a Àustria. Després de la sentència, obligat pel jutge, el noble busca-raons va decidir ingressar en un prestigiós centre de benestar on treure’s tants excessos. A la clínica Vivamayr, a Altaussee (Àustria), un «hotel de salut», a raó de 5.000 euros a la setmana, el noble, que mesura més d’1,80, s’ha estat recuperant aquest temps dels 43 quilos que ha arribat a pesar en els seus pitjors moments.

Al complex Vivamayr s’han tractat amb més o menys fortuna de les seves addiccions vips mundials com les supermodels Kate Moss i Karlie Kloss, els Rolling Stone, o les actrius Rebel Wilson i Elizabeth Hurley. El dia a dia inclou despertar-se d’hora, a les 6.30 del matí, begudes depuratives i infusions ‘antiaging’ per posar en ordre l’organisme i «donar suport al procés de neteja i renovació, juntament amb els mètodes de diagnòstic tradicionals, en què es basa la teràpia del doctor FX Mayr», guru del centre, tal com explica la seva pàgina web.

El cap deposat de la Casa de Hannover ha apostat per la clínica austríaca d’Altaussee, a una hora de Salzburg, pel seu idíl·lic paisatge: està envoltada de muntanyes i llacs. Per tornar al camí de la salut, el centre ofereix vuit programes que s’adapten a les necessitats de cada client, centrats a optimitzar el pes, enfortir el sistema immune, la desintoxicació i reducció de l’estrès... Durant tot el procés depuratiu, el metge parla diàriament amb els pacients per assegurar-se que segueixen el camí òptim per arribar a la meta.

Incòmode amb les normes

Però, pel que sembla, Ernest no s’ha acabat d’adaptar a les estrictes normes del centre, on han arribat per visitar-lo diversos amics i també el seu fill Christian, el que viu a Madrid. Amb aquest fill sí manté una bona relació amb el noble, a diferència del seu primogènit, Ernest Jr,, casat amb la dissenyadora russa Ekaterina Malysheva, enfrontat al seu pare pel llegat familiar, ja que és el fill que, des del 2004, s’encarrega de gestionar el patrimoni, castell inclòs, de la Casa de Welf. A més d’aquests dos fills, Ernest té una filla en comú amb Carolina, la princesa Alexandra, que ja ha complert 21 anys, i que s’ha deixat veure recentment en les desfilades de Chanel de la Setmana de l’Alta Costura de París.

Pel que sembla, tan sols uns dies després d’ingressar a la clínica Ernest de Hannover se n’ha escapolit per reunir-se amb uns amics a Eivissa. El cap de setmana passat va agafar un avió i es va plantar a l’illa pitiüsa, on va ser fotografiat assegut en una terrassa i disfrutant d’una cervesa fresqueta, sense importar-li les conseqüències que la seva improvisada escapada pogués tenir de cara a la justícia, que li té vetat l’alcohol fins al gener.

Sentència del jutge

Notícies relacionades

Va ser a finals de març quan Hannover es va asseure per última vegada en un banc dels acusats per respondre pel seu comportament violent del mes de juliol passat, quan va proferir amenaces a alguns dels seus empleats i a la policia, mentre es trobava sota els efectes de l’alcohol. Tot i que el polèmic aristòcrata es va declarar «innocent», el jutge va dir que era culpable. Els fets van tenir lloc al pavelló de caça austríac en què viu des de fa uns anys. Els empleats van trucar a la policia davant el seu estat d’embriaguesa. Quan els agents es van personar a la seva residència, l’alemany seguia en actitud violenta i fins i tot va tractar d’agredir un dels seus empleats, una cosa que la mateixa policia va poder certificar com a testimoni. L’aldarull va acabar amb l’ingrés en una institució psiquiàtrica de Hannover per ordre facultativa. Tot i així, no en va tenir prou i va amenaçar amb un bat de beisbol els agents que el van posar a disposició judicial.

El príncep té una llarga trajectòria conflictiva. Té fama de ser un gran coneixedor dels destil·lats. Com la indisposició que va patir en el casori de tres dies del seu propi fill Christian amb Alessandra d’Osma, el 2018, o la desaparició que es va marcar al casament de Felip i Letizia (Ernest se’n va anar de copes la vigília de l’enllaç i l’endemà Carolina va desfilar soleta per l’alfombra molla –aquell dia plovia– de l’Almudena. La seva cara de princesa digna, sí, però també de molt mala llet va ser una de les xafarderies de l’enllaç reial).