TRES DETENCIONS EN UN MES I MIG

Ernest de Hannover, noble busca-raons

El marit de Carolina de Mònaco ha quedat lliure del seu últim arrest aquesta setmana després d'amenaçar una parella a Àustria

A finals de juliol el príncep alemany va tenir dos aldarulls amb la policia i un d'ells va acabar amb ingrés psiquiàtric

PER20. LIMA (PERÚ), 16/03/2018.- Ernesto de Hannover, padre del novio, sale de la iglesia de San Pedro hoy, viernes 16 de marzo de 2018, tras asistir a la boda del príncipe alemán Christian de Hannover y la joven peruana Alessandra de Osma hoy, viernes 16 de marzo de 2018, en Lima (Perú). EFE/Ernesto Arias

PER20. LIMA (PERÚ), 16/03/2018.- Ernesto de Hannover, padre del novio, sale de la iglesia de San Pedro hoy, viernes 16 de marzo de 2018, tras asistir a la boda del príncipe alemán Christian de Hannover y la joven peruana Alessandra de Osma hoy, viernes 16 de marzo de 2018, en Lima (Perú). EFE/Ernesto Arias / Ernesto Arias (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En les últimes setmanes, les baralles, visites als jutjats i les detencions s’estan convertint en el pa de cada dia del príncep Ernest de Hannover, marit de Carolina de Mònaco. L’últim capítol s’ha produït aquest dijous a la nit, quan el noble més busca-raons de les cases europees ha sigut posat en llibertat sota mesures cautelars després de la seva detenció dilluns a Àustria acusat d’amenaçar una parella i de comportament agressiu. L’aristòcrata la va fer grossa amb el servei de la cabana de caça on s’allotjava, a la localitat austríaca de Grünau im Almtal, i va arribar a trencar una finestra amb un senyal de circulació.

El noble alemany, de 66 anys, ha sigut posat en llibertat per un jutge d’instrucció de la ciutat austríaca de Wels, si bé li ha posat algunes condicions, com mantenir-se allunyat de les presumptes víctimes i del lloc dels fets. La legislació austríaca contempla la possibilitat de suspendre la detenció provisional si l’acusat es compromet a no ocultar-se ni fugir mentre es completa el procés judicial.

A més, el príncep s’ha compromès a mantenir-se en un lloc determinat, la ubicació del qual, és clar, és un assumpte secret. De fet, les autoritats judicials han mantingut total discreció sobre el cas i ni tan sols han confirmat oficialment que el detingut era Hannover.

Ingressat en una unitat psiquiàtrica

Segons el diari ‘Kronen Zeitung’, Ernest de Hannover ja havia sigut ingressat en una d’unitat psiquiàtrica el 15 de juliol després d’atacar agents de policia, i una setmana després va acudir amb un bat de beisbol a una comissaria i va amenaçar diversos agents.

Aquell 15 de juliol Hannover era a la seva residència d’Àustria i va trucar als serveis d’emergència. Segons van confirmar les autoritats d’Alta Àustria als mitjans locals, l’alemany va demanar ajuda al·legant que algú el volia matar. La policia va assegurar que quan va arribar a la casa del príncep aquest es va comportar de manera agressiva amb ells, els va atacar físicament i els va amenaçar amb un ganivet. Hannover llavors va haver de ser portat per força a una clínica, on se li va fer un examen psiquiàtric i es va mantenir uns dies en observació. Al ser posat en llibertat, l’alemany va voler donar la seva versió dels fets i va concedir una entrevista al ‘Kronen Zeitung’. Segons ell, va patir una hipoglucèmia i per això va trucar als serveis d’emergència.

«Vaig dir que s’havien d’afanyar perquè em trobava molt malament. No sé per què va venir la policia», va explicar Hannover. Segons ell, els agents el van atacar sense motiu. Ell va negar les acusacions i va amenaçar de denunciar-los.

Però el conflicte no va quedar aquí. Dies després Hannover va tornar a protagonitzar un altre aldarull violent: segons consta en les denúncies interposades pels funcionaris, Hannover es va voler venjar i va anar contra ells mentre dirigien el trànsit i des del seu cotxe els va insultar i va intentar colpejar-los amb un bat de beisbol.

En aquesta ocasió, el príncep no va ser interrogat en persona i va prestar declaració a través del seu advocat sobre els càrrecs de resistència a l’autoritat, amenaces i danys corporals.

Ernest de Hannover amb la seva dona, Carolina de Mònaco. / Afp / VALERY HAC

A càrrec de la família

Després d’aquests dos incidents, assenyala aquest mitjà sensacionalista, el príncep va quedar a càrrec de familiars, que es van ocupar que no aparegués en públic. Fins al nou incident d’aquesta setmana, quan va tornar a perdre els nervis amb una parella a Wels.

Llarg historial conflictiu

El príncep té una llarga trajectòria conflictiva. Té fama de ser un gran coneixedor dels destil·lats.  Com la indisposició que va patir en el casament de tres dies del seu fill Christian amb Alessandra d’Osma, el 2018, o quan no va aparèixer al casament de Felip i Letizia (se’n va anar de copes la vigília de l’enllaç i l’endemà Carolina va desfilar sola per l’alfombra molla –aquell dia plovia– de La Almudena. La seva cara de princesa digna, sí, però també de molt dolenta, va ser una de les xafarderies de l’enllaç reial).

Notícies relacionades

A més, fa anys que Hannover trepitja els tribunals per diferents motius. Per exemple, el 2009 va haver de comparèixer davant un tribunal alemany per defensar el seu honor en la revisió del procés en què va ser condemnat per una pallissa que presumptament va clavar a l’amo d’una sorollosa discoteca a Kenya, el 2000.

Per acabar-ho d’adobar, arma sidrals fins i tot amb els de la seva sang. S’entén malament amb el seu primogènit, Ernst August, amb qui es va barallar abans del seu casament el 2017 amb Ekaterina Malixeva, per temor que un divorci dels nòvios suposés pèrdues econòmiques per a la Casa Hannover.