OBLIGAT A DEIXAR L’ALCOHOL

Ernest de Hannover, condemnat a 10 mesos de presó

  • L’exmarit de Carolina de Mònaco estava acusat de resistència a l’autoritat, lesions greus, amenaces i coaccions sota els efectes d’una intoxicació causada per la ingesta d’alcohol

Ernest de Hannover.

Ernest de Hannover. / OLIVIER {HOSLET} ({EFE})

2
Es llegeix en minuts

Ernest de Hannover, de 67 anys, s’ha assegut aquest dimecres al banc dels acusats al Tribunal Regional de Wels, a Àustria, per respondre davant el seu comportament violent del mes de juliol passat. L’exmarit de Carolina de Mònaco ha entrat per la porta del darrere reservada exclusivament als detinguts, disposat a escoltar la sentència de la jutge per les amenaces que va realitzar a alguns dels seus empleats i a la policia mentre es trobava sota els efectes de l’alcohol.

Malgrat que el polèmic aristòcrata s’hagi declarat «innocent», el jutge ha estimat que és culpable. Els fets pels quals Hannover torna a tenir problemes amb la justícia van tenir lloc l’estiu passat al pavelló de caça austríac en què viu des de fa uns anys. Els empleats van trucar a la policia davant el seu estat d’embriaguesa. Quan els agents es van personar a la residència, l’alemany seguia en actitud violenta i fins i tot va tractar d’agredir un dels seus empleats, una cosa que la mateixa policia va poder certificar com a testimoni. L’aldarull va acabar amb l’ingrés en una institució psiquiàtrica de Hannover per ordre facultativa. Tot i així, no en va tenir prou i va amenaçar amb un bat de beisbol els agents que el van posar en disposició judicial.

La pena que queia sobre Ernest de Hannover amenaçava amb fins a tres anys de presó. No obstant, la jutge ha dictat una condemna de deu mesos de presó en règim de llibertat condicional. A més, ha sentenciat que no pot viure més al pavelló de caça d’Auerbach a Grünau im Almtal, on va tenir lloc els fets i on treballen els empleats que l’han demandat. Així, la magistrada l’ha declarat «persona non grata» a Àustria i li ha prohibit tornar a consumir alcohol i l’obliga a sotmetre’s a psicoteràpia per superar els problemes d’addicció i per aprendre a controlar els impulsos d’ira.

Notícies relacionades

Després de conèixer la sentència, alguns mitjans s’han referit al presumpte tracte de favor rebut per Hannover a l’hora d’accedir a la sala de judicis, mentre que d’altres han destacat el seu clar penediment. «Assumeixo tota la responsabilitat, estic molt penedit pel que va passar i estic disposat a pagar els danys. No recordo part del que va passar», ha declarat Hannover davant la jutge, que insistia haver oblidat els delictes pels quals responia davant la justícia. Per la seva banda, la fiscalia li ha recordat que estava acusat de resistència a l’autoritat, lesions greus, amenaces i coaccions sota els efectes d’una intoxicació causada per la ingesta d’alcohol.

Malgrat que la jutge ha dictat una condemna de 10 mesos, el príncep alemany s’ha resistit a la sentència desfavorable mirant de fugir d’estudi donant la culpa al seu fill gran, Ernest de Hannover Jr. Els seus advocats han exposat la delicada situació personal en què es trobava el seu client, immers en una batalla familiar i després d’haver sigut operat d’un càncer.

Temes:

Famosos