A BARCELONA

La vident televisiva Pepita Vilallonga serà jutjada acusada d’estafa

L’acusació afirma que el seu gabinet es va aprofitar d’una dona amb depressió i vulnerable

La vident televisiva Pepita Vilallonga serà jutjada acusada d’estafa
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La coneguda i televisiva vident Pepita Vilalloga i altres membres del seu equip seran jutjats el pròxim 9 de novembre a l’Audiència de Barcelona acusats de presumptament haver estafat una dona que passava per problemes familiars i econòmics i patia una depressió greu. L’acusació particular sol·licita vuit anys de presó per a cadascun dels tres implicats, així com una multa de 3.600 euros i la devolució de les quantitats abonades per la víctima, mentre la fiscalia i la defensa consideren que no hi ha delicte i demanen l’absolució.

Els acusats, desenvolupaven la seva activitat professional des d’un gabinet esotèric, L’espai de Pepita Vilallonga, publicitant-se en mitjans audiovisuals. Amb despatx a Barcelona, oferien serveis d’ocultisme, misticisme, esoterisme, rituals i venda de material màgic, entre d’altres. Rosalía, la denunciant, va sentir parlar un dia la vident i van iniciar una primera presa de contacte via telefònica el novembre del 2016, acordant una cita al local. Aquest dia, els encausats li van fer unes tirades del tarot i, segons l’acusació exercida per l’advocat Álvaro Machado, del despatx Vosseler, «van poder avaluar el grau de vulnerabilitat emocional» de la Rosalía, a qui, a causa de la seva depressió i trastorns anímics, se li va atorgar una invalidesa absoluta per treballar.

Mort imminent

Notícies relacionades

Després de comprovar la seva situació i la facilitat amb què es podien aprofitar d’una persona absolutament dèbil, incideix l’acusació, la vident li va anunciar una mort imminent, així com la de les seves mascotes, proferint expressions tals com «no duraràs ni una setmana», «has esperat molt temps a venir a nosaltres, tens un mal d’ull» o «portes un mort a l’esquena». Els encausats van aconseguir que la Rosalía desemborsés 4.000 euros i posteriorment 10.000 i 17.000, sense entregar-li cap rebut. Els diners procedien dels estalvis que tenia la dona, del rescat del pla de pensions i de préstecs particulars que va haver de demanar.

La fiscalia no acusa perquè, al seu entendre, no consta que Vilallonga i els altres dos acusats enganyessin la Rosalía, «ni s’haurien prevalgut de cap situació de vulnerabilitat o discapacitat d’aquesta»: La defensa, per la seva banda, explica en el seu escrit, que la Rosalía «va anar voluntàriament i per les seves creences prèvies» al gabinet d’esoterisme i va subscriure un contracte pel qual acordava «lliurement i espontàniament» els serveis d’«orientació espiritual», «subjectes a l’activitat i no al resultat». Segons l’advocat de dos dels investigats, l’única quantitat que van percebre va ser de 2.400 euros. El lletrat afegeix que Pepita Vilallonga «va ser objecte d’una campanya de desprestigi mediàtic que convidava els seus clients a denunciar-la per estafa».

Temes:

Estafes