‘NEW LOOK’ VIRAL

Pablo Iglesias es fa un home formal

  • Després de l’enrenou que ha ocasionat el ‘new look’ de l’expolític, sis reconeguts estilistes i perruquers ens donen la seva opinió sobre el radical canvi d’imatge de l’exlíder de Podem, de 42 anys

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Pablo Iglesias ha tornat als titulars aquest dimecres i no perquè ja tingui clar el seu futur després d’abandonar la política. L’exlíder de Podem i exvicepresident segon del Govern s’ha tallat la cua gairebé dues setmanes després de la clatellada soferta en les eleccions madrilenyes i de fer un pas enrere.

¿Casualitat o pura coincidència? És el que es pregunten molts. I és que, segons els experts, els canvis més cridaners de la vida solen anar acompanyats de canvis radicals d’imatge.

El company de la ministraIrene Montero se l’ha pogut veure, il·luminat pel sol i llegint un llibre, sense la seva icònica cua, aquesta que alguns demanaven a crits que es tallés des que fa 10 anys va saltar a l’arena política. Doncs per fi ho ha fet, literalment i metafòricament.

El seu radical canvi d’imatge no ha passat desapercebut i ha obert un debat entre els ciutadans i molt especialment entre els estilistes i perruquers, amb diversitat d’opinions i molt diferents punts de vista.

Alberto Cerdán, director i fundador dels salons que porten el seu nom, considera que la cua que lluïa Iglesias «feia sensació de llibertat, naturalitat i estètica una mica ‘hippy’»; és a dir, «la imatge pròpia d’un viatger de la vida, el que tenia molt a veure amb el seu discurs». «El seu nou tall trenca amb aquest model d’home de món. Ara presenta un estil bàsic, amb cabells curts i ratlla al costat, que recorda enormement al del seu excompany de partit Íñigo Errejón», detalla. I fins i tot va més enllà: «Jo hauria optat per un estil tipus Bradley Cooper: ‘look’ desbullat amb els cabells cap enrere, amb patilles i la zona del clatell més llargues. Si ens cenyim a la qüestió estètica pura i dura, un clatell retallat amb un coll prim i fi li aporta una imatge fràgil, sense personalitat».

Mentre que Laura Cortés, estilista dels salons Backstage de Barcelona, opina molt diferent. «És un tall molt encertat perquè el tema del noi amb cabells llargs, sempre recollits, li donava un toc massa seriós. Està molt bé que s’hagi tallat la cua i així pugui lluir un ‘look’ més actual», apunta.

María Cabello, directora de Compte Peluquerías qualifica de «molt conservadora» la nova tallada de cabells de l’exdirigent de Podem. «No té res a veure amb la cua transgressora a la qual ens tenia acostumats. És un ‘look’ molt clàssic conforme amb la seva nova imatge», destaca l’especialista.

Per la seva banda, Manel Trinidad, assessor d’imatge, considera que el canvi de ‘look’ de l’expolític es pot interpretar «com l’inici d’una nova etapa i desembarassar-se així del pes que li va suposar ocupar la vicepresidència del Govern». Per a aquest gestor d’imatge personal, col·lectiva i corporativa, la seva nova tallada de cabells no crida especialment l’atenció, «ja que no segueix cap de les tendències actuals en estètica masculina. Més aviat és un estil amb un punt clàssic, que contrasta amb la imatge descurada que ostentava, i que ara la seva renovada estètica li aporta un aire més fresc, pulcre i jovial en la seva nova etapa».

Notícies relacionades

María López Miralles, directora de María Barcelona Peluquerías qualifica de «molt clàssic el nou ‘look’». «I més si el comparem amb el seu estil natural i desenfadat al qual ens tenia acostumats. En canvi, la cua anava més amb la seva personalitat», apunta l’empresària i perruquera. «Està clar que la seva transformació es deu al seu canvi mental... Està clar, que quan un es fa un canvi tan extrem, és perquè també ho fa mentalment».

I per últim, Luciana Sabariz, directora dels salons Sabariz Hairtist, argumentaque «com a professional de la perruqueria i com a dona sempre m’han agradat els homes amb els cabells llargs, penso que tenen un ‘look’ atractiu i amb personalitat. També és cert que aquests cabells llargs han d’estar cuidats i arreglats... no era el cas de Pablo Iglesias. Al meu parer, sempre recollit amb un monyo o cua, però sense estil. En el nou ‘look’ que llueix, la part superior del tall és lleugerament més llarga que la resta i fa que li doni un toc de diferenciació al tall clàssic. Per a mi el canvi ha sigut molt positiu, ara mostra una imatge més fresca i juvenil», conclou.