Per evitar el racisme

La monarquia britànica revisarà les seves «polítiques de diversitat» després de les acusacions de Meghan

  •  Ja hi ha unes polítiques concretes sobre aquests tema, però els resultats no són els esperats, així que la casa reial aposta per la renovació

La monarquia britànica revisarà les seves «polítiques de diversitat» després de les acusacions de Meghan
1
Es llegeix en minuts

El Palau de Buckingham està treballant per revisar a fons les «polítiques de diversitat» en resposta a les acusacions de racisme abocades pel duc i la duquessa de Sussex, Enrique i Megan Markle. La revisió afectarà també la Casa de Clarence i el Palau de Kensington Palace, segons fonts de la casa reial citades per la cadena britànica BBC.

Les fonts han explicat que ja hi ha unes polítiques concretes sobre aquest tema, però els resultats no són els esperats, així que aposten per la renovació.

Entre els canvis que s’estudien hi ha el nomenament d’un «cap de diversitat» i estan treballant per recopilar opinions perquè volen que això «es faci bé».

Aquestes tasques haurien començat abans que Enric i Meghan denunciessin actituds intolerants en la família reial durant una entrevista amb la presentadora i actriu nord-americana Oprah Winfrey. En la conversa van revelar que els van preguntar si el fill de tots dos seria gaire fosc fins i tot abans del part.

Enric i Meghan no han volgut revelar qui va fer aquest comentari, però més tard Enric va aclarir a Oprah que no van ser ni la reina Isabel (94) ni el seu marit, el duc d’Edimburg (99).

Notícies relacionades

Dies després, el príncep Guillem, segon en la línia de successió al tron, va remarcar durant un acte públic que la seva família «no és en absolut racista».

Després de la polèmica, el Palau de Buckingham va manifestar la seva «preocupació» i va assegurar que «afrontarien molt seriosament i en privat» aquesta qüestió.