COMUNICAT REIAL

La reina Isabel II assegura sentir-se «entristida» després de les confessions del Harry i la Megan

Primeres reaccions del palau de Buckingham després de l’entrevista dels ducs de Susexx amb la CBS

Britain s Queen Elizabeth II speaks with staff during a visit to the Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) at Porton Down science park near Salisbury  southern England  on October 15  2020  - The Queen and the Duke of Cambridge visited the Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) where they were to view displays of weaponry and tactics used in counter intelligence  a demonstration of a Forensic Explosives Investigation and meet staff who were involved in the Salisbury Novichok incident  Her Majesty and His Royal Highness also formally opened the new Energetics Analysis Centre  (Photo by Ben STANSALL   POOL   AFP)

Britain s Queen Elizabeth II speaks with staff during a visit to the Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) at Porton Down science park near Salisbury southern England on October 15 2020 - The Queen and the Duke of Cambridge visited the Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) where they were to view displays of weaponry and tactics used in counter intelligence a demonstration of a Forensic Explosives Investigation and meet staff who were involved in the Salisbury Novichok incident Her Majesty and His Royal Highness also formally opened the new Energetics Analysis Centre (Photo by Ben STANSALL POOL AFP) / BEN STANSALL

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

L’esperada reacció de la família reial britànica a les explosives revelacions dels ducs de Sussex a la seva entrevista amb Oprah Winfrey, emesa diumenge s’ha fet pregar, però finalment ha arribat. «Tota la família està entristida al conèixer tot la dimensió de com de difícils han sigut els últims anys per a l’Enric i la Meghan», ha lamentat el Palau de Buckingham en un comunicat firmat per la reina Isabel II.

«Els assumptes tractats, particularment el del racisme, són preocupants», incideix la nota, remarcant que «les qüestions plantejades, en particular la raça, són preocupants. Si bé alguns records poden variar, s’ho prenen molt seriosament i la família ho abordarà en privat».

»L’Enric, la Meghan i l’Archie sempre seran uns membres molt estimats de la família», conclou el breu i concís comunicat reial.

Acusacions de racisme

Una de les revelacions més sorprenents i impactants de l’entrevista van ser les converses sobre suposades «preocupacions» pel color de la pell del fill dels ducs, l’Archie.

Una controvèrsia que la mateixa Winfrey va matisar hores més tard a l’assegurar que els ducs de Sussex li havien confirmat que ni la reina Isabel II ni el seu marit, el príncep Felip, van parlar mai amb ells sobre el color de la pell del nadó.

 

El comunicat del Palau de Buckingham es fa públic, gairebé 48 hores després de l’emissió de l’entrevista i és que segons la BBC la Casa Reial «no voldrà afanyar-se en la seva resposta». La situació creada resulta especialment incòmoda per als membres de la monarquia britànica, prova d’això és que el príncep Carles, pare de l’Enric i hereu al tron britànic, ha evitat pronunciar-se sobre l’entrevista durant una visita a Londres.

Notícies relacionades

Entre altres temes, l’Enric i la Meghan Markle van abordar el racisme, la salut mental i el tractament que els han donat els mitjans de comunicació i la seva difícil relació amb altres membres de la família reial britànica, en una velada acusació als ducs de Cambridge.

Markle va confessar haver tingut pensaments suïcides durant la seva vida al Regne Unit i l’Enric va reconèixer que el racisme va jugar «un gran paper» en la decisió final d’abandonar el país. El príncep també va carregar contra la premsa britànica com un dels principals culpables de la seva situació, remarcant que és «intolerant» creant un «ambient tòxic» a causa de la «relació, control i por» que infereix la premsa sensacionalista.