NOU CAPÍTOL JUDICIAL

Javier Sánchez, fill il·legítim de Julio Iglesias, recorre la inadmissió de la seva causa davant el Tribunal Suprem

L’Audiència de València va revocar al maig la sentència per la qual s’estimava la demanda de paternitat presentada pel seu advocat

Javier Sánchez, fill il·legítim de Julio Iglesias, recorre la inadmissió de la seva causa davant el Tribunal Suprem
2
Es llegeix en minuts

Nou intent de Javier Sánchez en el seu afany de ser reconegut com a fill legítim de Julio Iglesias. Fernando Osuna, l’advocat que va presentar una demanda de paternitat contra el cantant, ha elevat un recurs contra la inadmissió de la seva causa per part de la Sala Civil del Tribunal Suprem.

En aquest escrit es reclama a l’alt tribunal que incorpori a la doctrina d’aquest tribunal els «criteris i interpretació que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) té a favor d’aquesta classe de fills, en relació amb l’article 8 del Conveni Europeu de Drets Humans en matèria de filiació».

Apel·lació de la Fiscalia

La secció número 10 de l’Audiència Provincial de València va revocar al maig la sentència per la qual el Jutjat de Primera Instància número 13 de València estimava la demanda de paternitat presentada per Javier Sánchez, de 44 anys, contra el cantant Julio Iglesias.

El tribunal va apreciar els recursos d’apel·lació presentats pel demandat i la Fiscalia a l’admetre l’excepció de «cosa jutjada», sense entrar a analitzar el fons de l’assumpte, ja que el presumpte fill ja havia promogut altres accions judicials anteriorment.

Per Osuna, no obstant, «la cosa jutjada en aquests casos decau, no preval», ja que «cal esbrinar la veritat científica, la veritat material, saber si una persona és filla d’una altra».

Prova de l’ADN

Per instar aquest procés, el demandant va presentar una prova de l’ADN que es va practicar sobre una ampolla que havia utilitzat Julio José Iglesias, fill del famós cantant espanyol, que li va caure del cotxe a l’estacionar en una platja. Segons aquesta part, la prova de l’ADN practicada conclou «indubtablement» que Javier Sánchez i Julio José Iglesias «tenen el mateix pare». 

Segons el parer del recurrent, «és inconcebible en aquest assumpte que la filiació del demandant-recurrent es vegi fixada en la ciència i que la justícia no coordini aquest resultat, perseguint la veritat material sobre mers formalismes processals i vetant el dret a conèixer i fixar el seu origen patern».

«Reiterem que no s’han resolt casos iguals i que és qüestió nova per a la qual se sol·licita a aquesta sala que fixi doctrina», afegeix.

Notícies relacionades

Aquest lletrat ja va anunciar el setembre passat que iniciaria una acció davant el Tribunal Constitucional amb la intenció de modificar l’article 222 de la llei d’enjudiciament civil en processos de filiació.

L’esmentat article preceptua la denominada «cosa jutjada» i, per tant, la impossibilitat de tornar a conèixer d’un mateix assumpte quan ha sigut resolt per sentència ferma, malgrat que, com assegura el lletrat de Javier Sánchez que passa en aquest cas, s’obtinguin posteriorment proves que revelen la paternitat reclamada i ja jutjada.