Una gran benefactora

MacKenzie Scott, l’exdona de Jeff Bezos, es casa amb el professor dels seus fills

La tercera dona més rica del món s’ha compromès a donar la major part de la seva fortuna

zentauroepp54310376 gente200731142429

zentauroepp54310376 gente200731142429

2
Es llegeix en minuts

La multimilionària MacKenzie Scott, exdona del fundador d’Amazon, Jeff Bezos, s’ha tornat a casar dos anys després del seu divorci amb el magnat del comerç electrònic. Scott s’ha esposat amb Dan Jewett, un professor de Ciències de Seattle (EUA).

El flamant marit de la tercera dona més rica del món feia classes a l’institut privat Lakeside School, on van estudiar els fills de la Bezos i Scott.

L’anunci del casament s’ha realitzat a la web de l’organització filantròpica The Giving Pledge, en la qual Jewett afirma que s’ha compromès a mantenir el compromís de la seva dona de regalar la major part de la seva riquesa.

MacKenzie Scott, de 50 anys, és la 22a persona més rica del món amb un valor d’uns 46.500 milions d’euros, segons Forbes. Després del seu divorci de Bezos el 2019, després de 25 anys de matrimoni, va obtenir una participació del 4% a Amazon.

 3.700 milions donats

La benefactora es va comprometre a donar la major part de la seva fortuna. El desembre passat, Scott va anunciar que havia donat 3.700 milions d’euros (4.100 milions de dòlars) durant els quatre mesos anteriors als bancs d’aliments i els fons d’ajuda d’emergència per la pandèmia de Covid-19.

A aquestes donacions se sumen els més de 1.500 milions d’euros que l’exdona de Bezos ha destinat de la seva fortuna a diferents causes benèfiques com la desigualtat racial, els drets LGBTQ, la salut pública o el canvi climàtic.

El marit de la filantròpica refirma a la web de la fundació el seu compromís amb la causa humanitària: «M’uneixo a la persona més amable i reflexiva que conec per fer aquest compromís, agraït pel privilegi excepcional que serà col·laborar en l’entrega de donatius».

Animar els superrics

Notícies relacionades

La campanya The Giving Pledge va ser creada el 2010 pel magnat dels negocis nord-americà Warren Buffett juntament amb el cofundador de Microsoft, Bill Gates, i la seva dona Melinda per encoratjar els superrics del món a donar la major part de la seva riquesa a causes filantròpiques.

«L’any passat em vaig comprometre a tornar la major part de la meva riquesa a la societat que va ajudar a generar-la, a fer-ho d’una manera acurada, a començar aviat i a mantenir la promesa fins a buidar la caixa forta. No tinc dubtes que la riquesa personal de qualsevol és el producte d’un esforç col·lectiu i d’estructures socials que donen oportunitats a certes persones i obstacles a innombrables d’altres», va explicar la mecenes l’any passat.

Temes:

Jeff Bezos Dones