EN ‘TUIT’ TANCAT

Elon Musk anuncia la seva ‘apagada temporal’ de Twitter

El fundador de Tesla deixa la xarxa social sense donar explicacions i després del seu recolzament a la plataforma d’inversió Reddit

Elon Musk, CEO de Tesla, se convierte en la segunda persona más rica del mundo

Elon Musk, CEO de Tesla, se convierte en la segunda persona más rica del mundo

2
Es llegeix en minuts

Sembla que el cas GameStop, en què milers d’inversors anònims es van organitzar a internet contra els grans fons d’inversió, està provocant ‘danys col·laterals’.

L’empresari del sector tecnològic Elon Musk ha anunciat aquest dimarts, 2 de febrer, que deixarà d’utilitzar Twitter. «Fora de Twitter per un temps», ha escrit en un últim tuit el fundador de l’empresa de vehicles elèctrics Tesla i de la companyia espacial SpaceX als seus 44,5 milions de seguidors a la plataforma. L’empresari sud-africà, de 45 anys, no ha volgut explicar gaire més sobre el sobtat mutisme digital d’un dels 30 comptes de Twitter amb més seguidors del món.

Recolzament als petits inversors

Segons algunes fonts, el silenci de Musk seria provocat després que algunes de les seves publicacions a la xarxa social alimentessin el cataclisme que va viure la borsa de Nova York en els últims dies, amb inesperades pujades de les accions de la companyia de videojocs i més recentment el valor de la plata.

La setmana passada, Musk va mostrar a Twitter el seu recolzament a inversors de la plataforma d’inversió Reddit que s’havien coordinat per comprar accions de GameStop, una botiga de videojocs en conflictes, les accions de la qual van pujar en més d’un 680%, segons la CNN. I una publicació, hores després, sobre el seu amor per l’empresa de comerç electrònic Etsy va fer créixer les accions de la companyia en un 8%, segons la CNBC.

Sembla poc probable que el tot poderós fundador de Tesla, la persona més rica del món amb una fortuna estimada de 185.000 milions, s’hagi retirat d’internet amb la cua entre les cames per alguna de les seves declaracions, tot i que el 2018 va tenir problemes legals quan la Comissió de Borsa i Valors nord-americana el va acusar d’haver enganyat els inversors al tuitejar sobre una possible retirada de Tesla de Wall Street. Després de l’acusació, Musk va haver de deixar la presidència del consell d’administració de Tesla, el fabricant automobilístic amb més capitalització borsària del món (795.000 milions de dòlars).

Penúltim tuit de Musk, en el qual mostra les obres de construcció de la fabrica de Tesla a Berlín, la tercera de les factories de l’empresa automobilística.

 

La criptomoneda es dispara

No han sigut les úniques vegades que Musk ha agitat els mercats d’inversió. El desembre passat va canviar la biografia del seu perfil de Twitter per incloure-hi simplement la paraula ‘bitcoin’ assegurant que era la seva «paraula de seguretat». El resultat va ser que la criptomoneda va disparar el seu valor prop d’un 20%, fins als actuals 30.000 euros.

Notícies relacionades

Diversos dies després, l’empresari rectificava assegurant que ‘bitcoin’ «no era la seva paraula de seguretat» i revelant que tot era una broma amb referència a les pràctiques sexuals sadomasoquistes en les quals s’utilitzen aquestes paraules.

Rere Bill Gates i els seus 53 milions de seguidors, Elon Musk és el segon empresari més seguit a la xarxa de l’ocell blau amb gairebé 45 milions de ‘followers’. La llista la lidera l’expresident nord-americà Barack Obama i els seus 129 milions de seguidors.