REI DESTRONAT

Vicente Fernández respon a les acusacions d’assetjament sexual

El veterà cantant mexicà assegura que tot va ser un ‘accident’, després de fer-se virals imatges seves tocant el pit a diverses fans

Vicente Fernández, durant un recital.

Vicente Fernández, durant un recital.

4
Es llegeix en minuts

Nou escàndol d’assetjament sexual en el món de l’espectacle. En aquesta ocasió, el trist protagonista és el cantant mexicà Vicente Fernández. El Rei de la ranxera, l’hereu del mític José Alfredo Jiménez, s’ha vist involucrat en el que porta camí de ser l’escàndol més gran en els seus 50 anys de carrera artística.

La notícia saltava fa uns dies quan a les xarxes socials es va publicar un vídeo en el qual el veterà cantant de 80 anys és al costat de diverses dones disposades per fer-se una foto amb l’artista. En aquesta situació, Fernández envolta amb el seu braç per l’esquena una de les joves i la seva mà es posa al pit de la noia.

El 2017

Després que la imatges es fessin virals, encenent un agitat debat a Mèxic entre detractors i defensors de l’artista, la jove implicada ha explicat a diferents mitjans les circumstàncies del desagradable succés. «Aquesta foto la van fer el 2017, la raó per la qual la meva expressió es veu tranquil·la no és perquè em va agradar, més aviat va ser perquè no me’n vaig adonar que la seva mà era allà fins que vaig observar les fotografies amb la meva mare», ha declarat.

Les crítiques a ‘Chente’ Fernández han sigut unànimes a Mèxic, on l’artista és un ídol de masses, qualificant-lo d’«assetjador», «vell verd», «astut» o «vell porc», però també hi ha hagut qui ha defensat l’honorabilitat de l’artista qualificant la situació de mer malentès, cosa que va provocar la resposta de l’agredida: «Em vaig sentir violentada, enutjada amb el senyor i tots l’estan defensant. Manejo els meus traumes amb humor i sarcasme, cadascú té els seus mecanismes de defensa».

En la seva declaració, la jove va afegir que, «No m’importa que sigui Vicente Fernández, ell no hauria d’haver tocat el meu cos sense el meu permís, sobretot en aquesta àrea. Estic segura que moltes dones han experimentat el mateix», va concloure. I així ha sigut, ja que després d’aquesta primera denúncia, fins a tres fans del cantant han denunciat haver viscut situacions semblants, publicant fotos i vídeos a Tik Tok en els quals Vicente Fernández toca els pits de les dones a l’abraçar-les, revelant una ‘practica’ habitual en el cantant de boleros i cançons del nord.

‘El charro’ s’explica.

‘El charro’ s’explica.Si bé al principi el Charro de Huentitán va optar pel silenci com a millor defensa, l’escàndol s’ha fet tan gran que finalment l’artista, en declaracions amb la seva exnora, la periodista Mara Patricia Castañeda, ha volgut donar la seva versió dels fets assenyalant que es va tractar d’un «accident», d’«un malentès», que mai va tenir la intenció de tocar el pit de la fan i que en realitat el va confondre la forma del sostenidor de la noia. «Vaig posar la mà, primer a l’estómac i vaig dir ‘se sentirà ofesa’ i vaig pujar la mà i fan la foto. Mai vaig fer jo ‘així’, si alguna cosa tinc és respectar el públic», ha explicat el cantant, per afegir a tall de disculpa, «reconec que vaig fer malament, no sé si va ser fent broma, va ser una broma... no ho sé. No recordo, hi havia moltíssima gent (amb qui em feia fotos), jo li ofereixo una disculpa de tot cor».

Més endavant, Fernández intenta, que no aconsegueix, minimitzar l’ocorregut amb una peculiar afirmació: «Assetjar és que jo l’hagi portat a una cavallerissa i que per força li hagi baixat la brusa, això és assetjament, però el que va passar va ser un accident». Finalment ‘Chente’ torna a reiterar el seu disculpes «de tota manera, em torno a disculpar amb tu filla, i quan vulguis aquesta és la teva casa. «Ara estic donant la cara i no creguis que és fàcil», diu referint-se a la jove amb qui es va retratar.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que l’intèrpret d’‘El rey’, ‘Maldito amor’ i ‘Acá entre nos’ s’ha vist involucrat en la polèmica, com quan va declarar que no acceptaria el trasplantament d’un òrgan d’una persona homosexual, o més recentment quan es va saber que ell i diversos membres de la seva família ja s’havien vacunat de Covid-19. 

El rei ranxer

Amb prop de 70 discos publicats, amb 75 milions de còpies venudes a tot el món, diversos premis Grammy i protagonitzar mes 30 pel·lícules en 50 anys de carrera artística que es va iniciar el 1960 a l’actuar en un programa de televisió anomenat ‘La calandria musical’, Vicente Fernández Gómez (Guadalajara, Jalisco; 17 de febrer del 1940) encarna a la perfecció l’esteorotip del ‘charro’ mexicà: faldiller, busca-raons, jugador i bevedor. Casat el 1963 amb María del Refugio «Cuquita» Abarca Villaseñor, és pare de quatre fills: Alejandra, Vicente, Gerardo i Alejandro, també cantant de ranxeres conegut com ‘El potrillo’ i tan polèmic i tan ‘charro’ com el seu pare. L’últim concert de Chente va ser l’abril del 2016 a l’estadi Azteca de ciutat de Mèxic.