DESPRÉS DE TRES SETMANES D'AUDIÈNCIES

Johnny Depp contra 'The Sun', vist per a sentència

La justícia britànica acaba d'examinar aquest dimarts la demanda interposada per l'actor contra el tabloide, que el va qualificar de «marit violent»

combo-laura

combo-laura

3
Es llegeix en minuts
AFP

Després de més de tres setmanes d’audiències, aquest dimarts la justícia britànica ha acabat d’examinar la demanda interposada per l’actor Johnny Depp contra el tabloide ‘The Sun’, que el va qualificar de marit violent. L’últim dia d’aquest «dolorós» procés en què s’ha convertit l’exposició pública de la vida privada de l’actor, el seu advocat s’ha dedicat a defensar el seu honor a l’Alt Tribunal de Londres. El lletrat David Sherborne ha carregat amb duresa contra l’article de l’abril del 2018 en què es va donar per cert que l’actor, de 57 anys, va exercir la violència contra la seva exdona, l’actriu Amber Heard, de 34 anys.

L’article no deixa lloc a «dubtes» ni a «errors» i Depp seria culpable de violència, ha dit l’advocat. Són «acusacions falses» sobre l’actor que s’han expressat en aquest «dolorós» procés públic, ha afegit Sherborne.

Després d’aquests últims al·legats de la defensa de Johnny Depp, el jutge Andrew Nicol donarà a conèixer la decisió més endavant, en una data que no s’ha determinat. 

Desenes d’admiradors de l’estrella d’‘Eduardo manostijeras’ i ‘Por i fàstic a Las Vegas’ han fet cua des de primera hora amb l’esperança de poder veure el seu ídol o entregar-li flors o peluixos. Altres portaven pancartes reclamant «Justícia per a Johnny».

Al llarg de tot el procés, la justícia ha esmicolat cada un dels episodis de violència de què s’acusen l’exparellaJohnny Depp va haver d’explicar-se àmpliament sobre el seu consum d’estupefaents i d’alcohol, i la seva exdona defensar-se d’infidelitats amb famosos.

Per a la justícia, el desafiament rau a determinar si el diari britànic va difamar o no Johnny Depp al presentar en un article de l’abril del 2018, com un fet assumit, que l’actor havia sigut violent amb Amber Heard, una cosa que ell nega.

Els dos protagonistes s’han mantingut fidels a la seva versió durant tot el judici. Malgrat la durada, les dues estrelles han acudit gairebé cada dia a l’Alt Tribunal de Londres, com també ho han fet grups de fans de l’actor.

Desenes de fans acompanyen Depp, quan arribava al tribunal de Londres, aquest dimarts. / EFE / NEIL HALL

«Violència física i psicològica»

Tots dos es van conèixer durant el rodatge d’‘Els diaris del rom’, el 2011, i es van casar a Los Angeles el febrer del 2015.

Dos anys després es van divorciar. Aleshores, l’actriu, de 34 anys, va esmentar «anys» de violència «física i psicològica», unes acusacions que Johnny Depp va rebatre fermament.

En el procés de divorci, Amber Heard va retirar la seva denúncia per violència i Depp li va pagar 7 milions de dòlars, que l’actriu va donar a associacions.

Recolzant-se principalment en les declaracions de l’actriu, ‘The Sun’ va informar de 14 episodis violents, tots negats per Depp. L’actor va admetre un consum abusiu de drogues i d’alcohol, però en canvi va acusar de violència l’actriu de ‘La chica danesa’ i ‘Aquaman’.

«L’estimava i no volia perdre-ho [...] la seva altra cara era la d’un monstre, però sempre vaig mantenir l’esperança que es desintoxicaria», va declarar Amber Heard la setmana passada al tribunal.

Recolzament de les seves exnòvies

Dilluns, l’advocada del diari va pronunciar una autèntica requisitòria contra l’actor que va donar vida al capità Jack Sparrow a la saga ‘Pirates del Carib’. Sasha Wass va destacar els excessos de l’actor, «subjecte a canvis d’humor irracionals» quan ha begut i ha consumit estupefaents.

Cap testimoni va assistir als actes violents, va admetre ella, ja que, per naturalesa, la violència conjugal té lloc «darrere de portes tancades».

Amber Heard «estimava» Johnny Depp, el començament de la seva relació va ser «idíl·lic», va afegir Sasha Wass. No obstant, a partir de març del 2013, l’actor es va veure atrapat pels seus vells dimonis.

«Johnny Depp sabia que les drogues i l’alcohol podien transformar-lo en un monstre», va afirmar l’advocada.

D’altra banda, l’actor afirma que mai li ha aixecat la mà a una dona, una versió ratificada per les seves exnòvies Vanessa Paradis i Winona Ryder en testimonis escrits. Depp va presentar Amber Heard com una persona calculadora, narcisista i sociòpata desitjosa de destruir la seva vida.

Notícies relacionades

Si bé va rebutjar les acusacions d’infidelitats llançades per la defensa de Depp, amb el multimilionari Elon Musk o l’actor James Franco, l’actriu va admetre que una vegada va colpejar el seu exmarit, per defensar la seva germana.

 

Temes:

Johnny Depp