DEU DIES DE JUDICI A LONDRES

Amber Heard: «Depp em va amenaçar de matar-me moltes vegades»

L'actriu acusa la seva exparella de tenir un comportament «extremadament controlador i intimidador» i de sotmetre-la a abús verbal i físic

zentauroepp54183283 gente200720164935

zentauroepp54183283 gente200720164935 / HENRY NICHOLLS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu Amber Heard ha assegurat aquest dilluns que Johnny Depp va amenaçar de matar-la «moltes vegades» durant la seva relació, al declarar en el judici que dirimeix la demanda per difamació que l’actor va interposar contra el tabloide britànic ‘The Sun’.

Depp, de 57 anys, exigeix una compensació al diari per un article publicat el 2018 en el qual se l’acusava de colpejar la seva exdona, una cosa que l’actor nega, tot i que admet que en l’època a què es refereix el text tenia problemes amb l’alcohol.

Després de deu dies de judici, Heard, de 34 anys, va pujar aquest dilluns a l’estrada per contestar a preguntes sobre les 14 al·legacions de violència masclista presumptament ocorreguda entre principis del 2013 i el maig del 2016, en les quals ‘The Sun’ basa la seva defensa.

En una declaració presentada davant el tribunal, la intèrpret va acusar Depp de tenir un comportament «extremadament controlador i intimidador» i de sotmetre-la a abús verbal i físic, incloent-hi crits, insults, amenaces, cops de puny, bufetades, cops al cap i asfíxia, segons informa Efe.

Tenia por que la matés

La nord-americana va al·legar que Depp era «molt bo manipulant la gent» i que solia culpar de les seves accions una «tercera part» que va crear ell mateix, a qui se solia referir com «el monstre». «Alguns incidents van ser tan greus que tenia por que em matés, bé intencionadament o simplement perdent el control i anant massa lluny», va assenyalar Heard.

«Tenia una manera de parlar violenta i fosca: la manera com parlava de la nostra relació era ‘viva o morta’ i em deia que la mort era l’única manera de sortir de la relació», va declarar l’actriu. Segons Heard, l’actor «viu en un estat de victimització armada», sense que ningú li faci comentaris «directes o honestos».

«És molt estrany veure algú –professionals, metges, advocats, executius de cine– dir-li que no. Jo ho vaig intentar i no va sortir bé», va prosseguir.

Heard va negar, a més, que fos «consumidora habitual de drogues» i va qualificar d’«absurdes» les acusacions que es casés amb Depp per diners o per avançar en la seva carrera. 

També va dir que confiava que podria «reparar Johnny» i que va mantenir la seva relació per l’esperança que Depp es pogués «netejar» i també per la «responsabilitat» que sentia a l’assegurar-li l’equip de l’actor que ella era la seva motivació per canviar. 

Declaració de cinc dies

Per la seva banda, Depp, que dilluns passat va concloure una declaració de cinc dies, va assegurar en el seu testimoni que «l’abusadora de la relació» era realment ella, a qui també va acusar de voler construir un «dossier» sobre la seva relació a fi d’aconseguir una «pòlissa d’assegurança» i poder alinear-se amb el moviment «MeToo».

Notícies relacionades

Amics, metges, familiars i amics de la parella testifiquen des del 7 de juliol en el judici, que conclourà previsiblement el dilluns 27, tot i que la data de dictamen està encara per determinar.

Depp Heard es van conèixer durant el rodatge de ‘Els diaris del rom’ el 2011, es van casar el febrer del 2015 en Los Angeles (EUA) i quinze mesos després es van divorciar.