Llegat inesborrable
Celebritats de Hollywood reten homenatge a Olivia de Havilland
Aquesta actriu va morir als 104 anys i era considerada com l'última icona viva de l'edat daurada del cine
olivia-de-havilland
Celebritats com Mia Farrow i Antonio Banderas, institucions i estudis de Hollywood van recordar el llegat d’Olivia de Havilland, la mort de la qual aquest diumenge als 104 anys significa que l’edat daurada del cine perd l’última de les seves icones que encara sobrevivia.
Des de l’Acadèmia que anualment entrega els Oscars fins als estudis Warner Bros., on l’actriu va començar, juntament amb joves i veterans del cel·luloide, la indústria audiovisual ha lamentat la notícia i celebrat una carrera remarcada pels seus dos Oscars i papers en cintes com ‘Allò que el vent s'endugué’ (1939) i ‘La heredera’ (1949).
Banderas reconeix la seva trajectòria
Un dels primers va ser l’espanyol Antonio Banderas, que des de les seves xarxes socials va afirmar que De Havilland va ser «una gran icona de la cinematografia» i va desitjar que «descansi en pau».
També l’actriu Mia Farrow va reconèixer que, «més enllà de tota raó, esperava que la gran Olivia de Havilland, de 104 anys, estigués amb nosaltres per molt més temps». «Ella sabia com viure i tots l’estimaven, especialment la seva neboda, la meva amiga de la infància Deborah. A les pel·lícules va ser increïblement meravellosa i inoblidable com la Melanie a ‘Allò que el vent s'endugué’», va afegir.
Per la seva banda, Jared Leto va recordar el temps que va passar amb De Havilland a París, on l’actriu residia des de mitjans del segle XX, enamorada de la capital francesa. «L’Olivia va tenir un impacte poderós a la meva vida i vaig tenir el plaer de passar un temps amb ella a París. Li vaig agrair la seva valentia i vaig compartir com les seves decisions ens van afectar a mi i al meu germà», va assenyalar l’actor.
Un llegat de lluita inesborrable
Leto, a més, va aplaudir el punt d’inflexió que De Havilland va marcar en la indústria cinematogràfica al ser una de les primeres actrius que va portar a judici el seu estudi, Warner Bros., el 1943, per alliberar-se dels aspectes més abusius del seu contracte.
En aquell moment a Hollywood regnava el conegut ‘star-system’, en el qual els grans estudis polien les seves estrelles a canvi de controlar al màxim aspectes de la seva vida laboral i personal, tot i que les demandes de De Havilland van ser acceptades i van marcar un precedent. «He d’agrair-li per lluitar contra el sistema aleshores per poder lluitar contra ell ara. Va ser increïble conèixer-la, és una llegenda», va assegurar.
Mentrestant, Loni Love va recordar una cita que l’actriu va utilitzar per descriure els personatges que triava interpretar: «En realitat, crec que interpretar noies dolentes és avorrit. Sempre he tingut més sort amb els papers de noies bones perquè requereixen més d’una actriu».
La indústria li rendeix homenatge
Els estudis Warner Bros., on De Havilland va començar la seva carrera i contra els quals es va querellar per continuar treballant, també es van sumar als homenatges. «Avui recordem la llegenda de Hollywood, Olivia de Havilland, i la gràcia, bellesa i talent que va portar a la pantalla gran», va publicar la companyia.
Notícies relacionadesTambé hi va participar l’Acadèmia de Hollywood, que cada any entrega els Oscars, cerimònia, que es va posar dreta quan De Havilland va trepitjar l’escenari en un homenatge als guanyadors dels Oscars amb motiu del 75 aniversari d’aquests premis.
«‘La vida íntima de Julia Norris’», ‘La heredera’, ‘Allò que el vent s’endugué’, i molts d’altres. Olivia de Havilland, dues vegades guanyadora de l’Oscar a la millor actriu, va ser un pilar de l’Edat d’Or de Hollywood i un talent incommensurable. Una veritable llegenda de la nostra indústria», va remarcar la institució. Així mateix, els altres premis destacats del setè art, els Globus d’Or, i el sindicat d’actors de Hollywood, SAG-AFTRA, van celebrar el seu llegat.
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
-
- ACCIDENT MORTAL L'autocar sinistrat a França circulava amb la ITV caducada
- Estrena a TV3 ‘Et faran un home’ relata les vexacions sofertes en la mili