DESPRÉS DE TRES ANYS EN SILENCI

Dustin Hoffman vol tornar a Broadway

Seria el retorn de l'actor després de les acusacions d'assetjament

zentauroepp41320270 dustin hoffman200701112109

zentauroepp41320270 dustin hoffman200701112109 / Jordan Strauss

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dustin Hoffman, el guanyador de dos Oscars però amb un currículum que es va veure tacat el 2017 per una sèrie d’acusacions per presumpte assetjament sexual, vol tornar al teatre després de diversos anys sense treballar i en un discret segon pla. La seva vista està posada a Broadway l’any que ve, ja que aquest any, com s’ha anunciat, els teatres no obriran per culpa de la pandèmia de la Covid-19.

El portal ‘Deadline’, especialitzat en estrenes, assegura que Hoffman, que el 8 d’agost fa 83 anys, protagonitzarà l’any que ve una representació d’‘Our Town’ de Thornton Wilder sota la direcció de Bartlett Sher i amb producció de Scott Rudin. Aquesta seria la primera obra de Hoffman a Broadway des que va fer ‘El mercader de Venècia’, per la qual va rebre una nominació l’any 1989 en els premis Tony.

Oscar al millor actor pels drames ‘Kramer contra Kramer’ (1979) i ‘Rain Man’ (1988), Hoffman va estrenar l’octubre de 2017 ‘The Meyerowitz Stories’, una pel·lícula de Noah Baumbach a Netflix, amb Adam Sandler i Ben Stille, que esperava colar-se en els premis de l’acadèmia de Hollywood d’aquell any.

Però aquestes pretensions van desaparèixer ràpidament quan entre el novembre i el desembre van començar a conèixer-se una sèrie d’acusacions contra el veterà Hoffman per diversos casos de presumpte assetjament sexual. La primera va ser l’escriptora Anna Graham Hunter, que va assegurar que l’actor la va grapejar el 1984, quan ella tenia 17 anys, durant el rodatge de la versió cinematogràfica d’un clàssic, ‘La mort d’un viatjant’ i va parlar de temes sexuals de manera inapropiada amb ella.

Va negar les acusacions

Notícies relacionades

Poc després, l’autora teatral Wendy Riss Gatsiounis va afirmar que Hoffman se li va insinuar repetidament en una reunió de feina. Així mateix, l’actriu Kathryn Rossetter, que va protagonitzar l’obra ‘La mort d’un viatjant’ amb Hoffman el 1984, va qualificar aquella experiència com a «horrible, desmoralitzadora i abusiva» en un text en què assegurava que l’actor es va excedir sexualment amb ella i afegia que, en una ocasió, li va treure la roba de manera que els seus pits van quedar a la vista de la resta de l’equip. Cinc dones més s’hi van unir amb altres acusacions similars: exhibicionisme davant les seves companyes de feina, episodis de masturbació davant d’elles, i fins i tot una presumpta agressió en la qual va obligar una dona a practicar-li una fel·lació. Hoffman va demanar perdó pel que va passar amb Anna Graham Hunter, però va negar la resta d’acusacions.

Tota aquesta polèmica entorn de Hoffman es va conèixer les setmanes posteriors a l’esclat de l’escàndol Harvey Weinstein, que va provocar un terratrèmol a Hollywood, va impulsar el moviment #MeToo en contra de l’abús i l’assetjament sexual masclista i que a hores d’ara compleix condemna de 23 anys a la presó.