nou llibre sobre la seva figura

Melania Trump va endarrerir la seva arribada a la Casa Blanca perquè estava renegociant el seu contracte prenupcial

La guanyadora d'un Pulitzer Mary Jordan revela a 'The art of her deal' que la primera dama va pressionar d'aquesta manera el seu marit, sabedora de la seva influència sobre ell

melania

melania / JIM WATSON (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nou llibre sobre la figura de Melania Trump revela que la primera dama dels Estats Units va endarrerir la seva arribada a la Casa Blanca com a part de l’estratègia per renegociar el contracte prenupcial amb Donald Trump. Així ho assegura la periodista del ‘Washington Post’ Mary Jordan, guanyadora el 2003 del premi Pulitzer, a ‘The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump’ (que es podria traduir com ‘L’art del seu tracte: la història no explicada de Melania Trump’), un treball d’investigació elaborat a partir d’un centenar d’entrevistes a personatges del seu entorn i de diferents etapes de la seva vida.

Ara, un avenç d’aquesta biografia no autoritzada (a la venda el 16 de juny) publicat a l’esmentat diari, explica que Melania no es va traslladar a la residència presidencial a Washington amb el seu marit com a mesura de pressió. En aquell moment, la primera dama va al·legar que es quedava a Nova York per no interrompre el curs escolar del seu fill Barron. El que el llibre apunta és que no és tota la veritat, sinó només una part. A més, recorda que això es va produir després d’una campanya electoral en què van aparèixer diverses notícies sobre infidelitats sexuals de Trump.

La publicació apunta que l’entorn pròxim del president, inclòs almenys el seu fill gran, li van demanar que s’instal·lés a la Casa Blanca el més aviat possible per la gran influència que Melania té sobre el magnat. Una cosa que ella sabia. De fet, al llibre s’explica que la primera dama va ser qui el va animar a fer el pas definitiu cap a la carrera per la presidència dels EUA de cara a les eleccions del 2016. 

Repàs exhaustiu

Notícies relacionades

‘The Art of Her Deal’ repassa la figura de Melania Trump des dels seus orígens a Eslovènia, la seva carrera com a model, la seva història d’amor amb el president (es van conèixer el 1998, quan ell tenia 52 anys i ella 28) i fins avui amb el seu discret paper com a primera dama. També exposa intimitats de la seva relació.

Mary Jordan apunta que Melania i Donald són molt més semblants del que sembla. «Tots dos són lluitadors i supervivents i premien la lleialtat sobre gairebé totes les altres coses. Ni el molt públic Trump ni la molt privada Melania tenen gaires amics pròxims. Els seus instints solitaris es filtren en el seu propi matrimoni», escriu l’autora.