PRIMERA SORTIDA DES DEL CONFINAMENT

Isabel II munta a cavall als 94 anys

La reina és al palau de Windsor amb el duc d'Edimburg

lmmarco53600962 in this photo released sunday may 31  2020  britain s queen 200601111557

lmmarco53600962 in this photo released sunday may 31 2020 britain s queen 200601111557 / Steve Parsons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reina Isabel II, de 94 anys, va sortir aquest cap de setmana per primera vegada des del començament del confinament a muntar a cavall als voltants del castell de Windsor, segons unes fotografies divulgades aquest dilluns pels mitjans britànics. La sobirana va ser vista a cavall d’un poni de 14 anys anomenat Balmoral Fern als terrenys que envolten la seva residència oficial. 

És en aquest lloc, a una hora de Londres, on la monarca britànica s’ha aïllat juntament amb el seu marit, el duc d’Edimburg, de 98 anys, i un reduït grup d’empleats durant el confinament imposat per l’Executiu a finals de març per frenar la propagació del coronavirus.

En l’última instantània feta d’Isabel II se la veia sortir d’un vehicle del palau de Buckingham (Londres) el 19 de març, juntament amb els seus dos gossos, Candy i Vulcan.

La reina va complir amb les seves obligacions oficials fins al dia anterior a decretar-se les mesures de confinament, si bé va mantenir la seva última audiència setmanal amb el primer ministre, Boris Johnson, per telèfon.

Notícies relacionades

A les noves imatges, es veu la sobirana abillada amb un acolorit mocador al voltant del cap i un vestit complet de ‘tweed’, guants blancs i botes. Isabel II també va passar el seu aniversari el 21 d’abril confinada juntament amb el príncep Felip i molts esdeveniments de celebració van haver de ser cancel·lats aquest any a causa de la pandèmia.