escàndol a Hollywood

Acusen Harvey Weinstein de nous delictes sexuals, un a una menor d'edat

L'exproductor cinematogràfic compleix ja 23 anys de condemna a la presó per altres casos de violació i agressió sexual

Una demandant afirma que tenia 17 anys i era aspirant a actriu quan aquest la va convidar el 1994 al seu hotel i va abusar d'ella

zentauroepp52470702 february 24  2020   new york  ny usa   disgraced movie mogul200301173814

zentauroepp52470702 february 24 2020 new york ny usa disgraced movie mogul200301173814 / Matthew McDermott

2
Es llegeix en minuts
Los Ángeles

Una nova demanda interposada aquest dijous en un tribunal de Nova York acusa de quatre nous delictes sexuals, un d’aquests contra una menor d’edat, Harvey Weinstein, que compleix 23 anys de condemna a la presó per altres casos de violació i agressió sexual.

La nova denúncia es va registrar mentre l’exproductor cinematogràfic espera per ser extradit a Los Angeles, on hi ha un segon judici pendent per cinc suposats delictes més que, en cas de tornar a ser declarat culpable, podrien sumar 29 anys a la seva condemna.

Segons els documents del registre, les quatre demandants s’identifiquen com Jane Doe I, II, III i IV, i inclouen en la denúncia el seu germà i soci Robert Weinstein així com les productores Disney, Miramax i Doe Corp. 1-10 per «conèixer que Harvey Weinstein era propens a establir males conductes sexuals i abusar del seu poder».

Els quatre delictes van succeir presumptament entre el 1984 i el 2013, en el context de festivals cinematogràfics com Cannes i Venècia.

Entre els quals, una demandant afirma que tenia 17 anys i era aspirant a actriu quan Weinstein la va convidar el 1994 a la seva habitació d’hotel, on la va agredir sexualment i va violar

Segons el relat, l’exproductor la va amenaçar que si alguna vegada explicava el succeït, no només s’encarregaria que mai treballés en alguna pel·lícula, sinó que els seus empleats la perseguirien.

L’acusació més recent data del 2013, quan una dona de 35 anys va conèixer Weinstein al Festival de Venècia i després d’una audició va ser forçada a practicar-li sexe oral.

Les altres dues denúncies es refereixen a situacions similars a Cannes (França) i Nova York, en les quals Weinstein suposadament va abusar i va violar les víctimes després de prometre que impulsaria les seves carreres.

Justament la setmana passada, la Fiscalia de Los Angeles va informar que els procediments per extradir Weinstein a Califòrnia per un altre procés judicial es retardarien pel coronavirus.

A Los Angeles hi ha cinc acusacions presentades per la Fiscalia sobre suposats delictes comesos a la seu de la indústria cinematogràfica, Hollywood, on el delinqüent sexual va arribar a ser un dels magnats més poderosos.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la condemna que compleix Weinstein a Nova York va marcar un triomf per al moviment #MeToo en la seva lluita contra els abusos i agressions sexuals.

Inclou 20 anys de presó per un acte sexual criminal en primer grau contra l’assistent de producció Mimi Haley el 2006 i tres més per la violació en tercer grau de l’aspirant a actriu Jessica Mann el 2013.