13 jul 2020

Anar al contingut

ARTISTA COMPROMÈS

Andrea Bocelli dona el seu plasma a la investigació

El tenor va tenir coronavirus i ara participa en un estudi per aconseguir un tractament contra la malaltia

EFE

Andrea Bocelli dona el seu plasma a la investigació

AOUP UNIVERSITY HOSPITAL PISA HA

El tenor italià Andrea Bocelli, que es va contagiar de Covid-19, però només va tenir-ne símptomes lleus, igual com la seva dona, Veronica Berti, i dos dels seus fills, Amos i Matteo, ha donat plasma per a la investigació de la malaltia, segons va explicar ahir a la sortida de l’hospital Cisanello, de la localitat italiana de Pisa.

L’artista es va fer les proves i va saber que era positiu el 10 de març, però va presentar un quadro pràcticament asimptomàtic. Només va tenir algunes dècimes de febre. «Quan vaig descobrir que la tenia, em vaig tirar a la piscina perquè estava bé», va declarar.

En un comunicat, l’hospital va agrair al cantant la donació, que servirà per a l’estudi Tsunami, un experiment nacional que valorarà l’eficàcia del plasma immune de pacients de la Covid-19 en el seu tractament.

Durant la convalescència, el tenor va participar en nombroses causes per ajudar en la lluita contra el coronavirus, com un recital a la catedral de Milà, davant d’una ciutat buida i confinada, i va sumar la seva veu al macroconcert per internet One World Together at Home, convocat per l’OMS i Lady Gaga.