NETFLIX L'ESTRENA EL 27 DE MAIG

L'escàndol sexual d'Epstein, en una minisèrie

A partir de declaracions de testimonis i de la investigació policial

jeffrey-epstein-filthy-rich-official-trailer-netflix / periodico

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Es va suïcidar a la seva cel·la en una presó de Nova York l’agost de l’any passat, però molts caps van quedar solts i l’FBI manté oberta una investigació. Parlem del multimilionari Jeffrey Epstein, que va ser acusat de tràfic sexual de menors i és ara objecte d’una minisèrie documental de Netflix que s’estrena el pròxim 27 de maig com el títol de ‘Jeffrey Epstein: asquerosamente rico’. Als seus quatre capítols, té per objectiu mostrar com el financer novaiorquès va utilitzar la seva riquesa i el seu poder per cometre crims sexuals durant anys amb total impunitat. La sèrie es basa en el ‘best-seller’ de James Patterson ‘Filthy rich’, publicat el 2016, i està dirigida per Lisa Bryant.

La història comença a principis de l’estiu passat, en concret el 6 de juliol, quan el multimilionari Jeffrey Epstein va ser arrestat en un aeroport de Nova Jersey, quan tornava de París en el seu avió privat. Va ser acusat de tràfic sexual de menors, algunes dels quals amb prou feines tenien 14 anys, i va comparèixer dos dies després en un tribunal federal de Manhattan (Nova York). L’exadministrador de fons, amb una agenda en la qual es trobava des de Donald Trump, l’expresident Bill Clinton i el príncep Andreu d’Anglaterra, s’enfrontava a una pena de cadena perpètua, però va aparèixer penjat a la seva cel·la el 10 d’agost.

No obstant, les seves víctimes continuen clamant justícia i els seus col·laboradors i els seus amics continuen estant en el punt de mira, com el príncep Andreu, apartat de les tasques oficials de la família reial britànica per la seva relació amb Epstein i reticent a col·laborar amb els investigadors de l’FBI en contra del que va afirmar a l’entrevista a la BBC. 

Illa pedòfila

Notícies relacionades

En la sèrie s’aborda com Epstein va posar la seva fortuna i el seu poder al servei dels seus crims: posseïa una illa al Carib anomenada «l’illa pedòfila». Segons la investigació, entre el 2002 i el 2005, Epstein va pagar a dotzenes de menors centenars de dòlars perquè li fessin massatges, fel·lacions i altres actes de caràcter sexual. Les va traslladar a les seves exclusives residències a Nova York i Florida des d’altres estats i les animava perquè reclutessin altres nenes a canvi de diners, així s’assegurava «un subministrament continu de noves víctimes». Les acusacions incloïen altres delictes sexuals que es van excloure del controvertit pacte secret que li va permetre esquivar càrrecs federals el 2008.  «Allò va ser un dels fiascos més grans del sistema penal», s’assegura al documental.

«Ell és mort, però no ho va fer sol. I ningú més ha pagat per això. Altres monstres segueixen solts i és el moment que es faci justícia», clama també al final del tràiler Virginia Roberts, una de les presumptes víctimes de Jeffrey Epstein i del príncep Andreu.