DESPRÉS DE L'ICTUS

Jorge Javier Vázquez: «Gràcies al teatre, accepto la vida i la mort»

El presentador tornarà al teatre amb 'Desmontando a Séneca'

lmmarco52610147 madrid  spain   march 03  spanish tv host jorge javier vazqu200304131745

lmmarco52610147 madrid spain march 03 spanish tv host jorge javier vazqu200304131745 / Borja B Hojas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El polifacètic presentador Jorge Javier Vázquez, de 49 anys, vol complir els 50 l’estiu vinent fent teatre. Per això tornarà a pujar a les taules per presentar ‘Desmontando a Séneca’, amb text de Juan Carlos Rubio, l’autor de les seves dues obres anteriors, un «espectacle necessari en el moment vital» en què està, segons les seves paraules, una obra que tracta sobre la brevetat de la vida i de la mort.

Jorge Javier Vázquez, que l’any 2015 va presentar i va estar de gira amb ‘La vida iba en serio’, una comèdia amb elements de la seva pròpia biografia, torna aquesta vegada als escenaris renovat, amb gairebé 15 quilos menys i una nova manera d’afrontar la vida, com s’ha encarregat d’explicar àmpliament cada vegada que en té l’oportunitat. «Ara em prenc les coses amb més calma». En aquest ‘ara’ hi té a veure l’ictus que va patir el març passat i que l’ha fet passar per la sala d’operacions en dues ocasions. L’ictus el va obligar també a renunciar a continuar amb la gira teatral de ‘Grandes éxitos’. 

«Aquesta obra m’ha canviat per complet, m’ha portat a entendre i acceptar els conceptes de la vida i la mort, i això m’ha donat una tranquil·litat tremenda. Va sorgir arran d’haver de fer front a una situació com la que vaig haver d’afrontar», ha explicat a Efe. L’estrena d’aquest monòleg intimista serà el 13 i 14 de març al Teatre Góngora de Córdoba –ja estan esgotades les entrades– i Vázquez compaginarà la gira amb la seva feina en televisió al capdavant dels programes de Tele 5 ‘Sálvame’, ‘Sábado Deluxe’ i ‘Supervivientes’. En el seu cas són ja 20 anys davant de les càmeres i la majoria fent directes.

Notícies relacionades

«Crec que la manera de ser i treballar ha de connectar amb l’audiència del moment. Probablement la meva manera de fer televisió fa 30 anys no s’hauria acceptat. El mèrit no és només d’un mateix, sinó també d’estar en el moment i el lloc correctes. A més, la meva carrera ha anat a poc a poc, i això ha sigut una sort. He pogut aprendre de gent a qui admirava molt. He sigut col·laborador molts anys, tot ha anat sorgint de manera esglaonada». 

El badaloní ha fet aquestes declaracions en la presentació d’una dieta que patrocina. «Des que segueixo una alimentació correcta tinc moltíssima més vitalitat i em canso menys. Pel meu estil de vida, després de llargues jornades als platós arribava a casa de nit i menjava molt més del que el meu cos realment necessitava, simplement per costum. Això es va acabar».