JUDICI A LA VISTA

Johnny Depp nega haver abusat de la seva exdona

L'actor ha demandat el diari 'The Sun' i la seva exdona per «difamació» i reitera que ell va ser la víctima

lmmarco52502765 26 february 2020  england  london  american actor johnny dep200227133742

lmmarco52502765 26 february 2020 england london american actor johnny dep200227133742 / Yui Mok PA Wire dpa

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Johnny Depp, de 56 anys, ha negat aquest dimecres de nou haver abusat de la seva exdona, la també actriu Amber Heard, a qui acusa de ser la «maltractadora» de la relació. Ha sigut durant una previsualització celebrada al Tribunal Superior de Londres. Depp, que va acudir amb un vestit blau fosc i ulleres i va saludar la premsa, ha demandat l’editor del diari britànic ‘The Sun’, Dan Wootton, per la publicació d’un article, l’abril del 2018, en què s’afirmava que hi havia proves clares que l’actor nord-americà havia abusat de la seva exdona, a qui suposadament havia causat lesions importants, cosa que havia provocat una ordre d’allunyament contra ell. El judici s’inicia el 23 de març i està previst que duri 10 dies. 

Blanc i negre

«Hi ha una contradicció evident entre la versió dels fets donada per la senyora Heard i la del senyor Depp. És blanc i negre. Una persona menteix i l’altra, no. Òbviament, nosaltres diem que és la senyora Heard la que està mentint», va assenyalar l’advocat de Depp, David Sherborne. L’advocat va recordar que les acusacions que sosté l’actriu es remunten al 2013, l’etapa inicial de la relació, dos anys abans que es casessin. I va afegir que existeixen unes gravacions de Heard que recentment han sortit a la llum i que demostrarien que «ella no va ser víctima d’abús domèstic, sinó l’agressora», ja que semblen indicar que va ser físicament violenta amb el seu exmarit. 

Es refereix a un àudio filtrat al diari britànic ‘Daily Mail’ que demostraria que Heard va colpejar el seu marit i que també li va llançar olles, paelles i gerros, com recull el diari. Les converses gravades daten del 2015, d’un moment en què tots dos intentaven solucionar els seus problemes matrimonials. En una de les frases de l’àudio, que forma part d’una sessió de teràpia informal de dues hores gravada de manera consensuada al mòbil de l’actriu, Heard diu a Depp: «Ets un nen, creix ja, puto Johnny».

Per la seva banda, Adam Wolanski, representant legal de News Group Newspapers, el grup propietari de ‘The Sun’ assegura que tenen missatges que provarien el que van publicar al diari. Durant la vista oral, el jutge va poder escoltar-ne alguns. «¡Ofeguem-la abans de cremar-la! Després em follaré el seu cadàver cremat per assegurar-me que està morta». Aquest seria un dels missatges que l’actor va enviar el 2013 a l’actor Paul Bettany.

El protagonista de la saga ‘Pirates del Carib’ ha iniciat també un procés de difamació per separat contra la seva exdona als Estats Units que, d’acord amb el seu lletrat, està «en marxa». Depp ja va denunciar davant del jutge el maig del 2019 atacs físics per part de Heard. «He negat amb vehemència les acusacions de la senyora Heard des que les va fer per primera vegada el maig del 2016 quan va anar al jutjat per obtenir una ordre d’allunyament temporal amb blaus pintats que els testimonis i les càmeres de vigilància van demostrar que no tenia la setmana anterior –va declarar llavors l’actor–. Seguiré negant-ho la resta de la meva vida. Mai he abusat de la senyora Heard ni de cap altra dona», va explicar, afirmant que «ella va ser la maltractadora». «Mentre combinava les amfetamines receptades i les drogues no receptades amb alcohol, la senyora Heard va cometre innombrables actes de violència domèstica contra mi, sovint en presència d’algun testimoni, que en alguns casos em van causar danys corporals greus».

Notícies relacionades

Depp i Heard es van conèixer al rodatge de ‘Rhum Express’ (2011), mentre l’actor encara vivia amb l’actriu i cantant francesa Vanessa Paradis, mare dels seus fills Lily-Rose i Jack. L’estrella francesa ha recolzat públicament el seu excompany, afirmant que mai havia sigut violent amb ella.

Després d’un gran enrenou mediàtic, Depp i Heard van pactar el 2017 un acord de divorci fora dels tribunals. Ell li va pagar a ella uns sis milions i mig d’euros, a més de córrer amb totes les despeses que va suposar la separació, tant en advocats com en tràmits. Heard va donar aquesta quantitat a organitzacions benèfiques que treballen amb dones que han patit maltractament.

Temes:

Johnny Depp