UN ANY DESPRÉS DE LA SEVA MORT

Baptiste Biabiconi, el principal hereu de Karld Lagerfeld

El model italià publica un llibre en el qual explica la seva relació amb el kàiser de la moda

lmmarco52479921 baptiste giabiconi poses during a photocall before dior fall200225192923

lmmarco52479921 baptiste giabiconi poses during a photocall before dior fall200225192923 / GONZALO FUENTES

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un any després de la mort a París del dissenyador Karl Largerfeld a causa d’un càncer als 85 anys, el model i cantant italià  Baptiste Biabiconi, de 30 anys, que va estar al seu costat els últims 10 anys de la seva vida, publica ara un llibre en el qual aborda la relació que mantenien.

Amb aquest motiu ha ofert una entrevista en la qual assegura que ell és el principal hereu. «Hi ha set hereus de Karl Lagerfeld. En la llista, soc el primer», ha revelat al programa ‘Sept à Huit’, al canal francès TF1. Imatge de Chanel, Fendi i Karld, Biabiconi detalla a més que Choupette, la famosa i milionària gata del dissenyador, segueix a cura de Françoise, la seva majordoma, i com ja se sabia, ha confirmat també que és una de les hereves del modista. «Estem fent un inventari de béns, inversions, obres, art...» 

Al seu llibre, explica que Karl el considerava «el seu fill espiritual, tot i que va ser alguna cosa més», una parella amb la qual va viure una discreta relació marcada sí, per la diferència d’edat, però és que a Lagerfeld «li encantava envoltar-se de gent jove i bonica».

Maniquí de professió, Giabiconi tenia 19 anys quan es va convertir en el model fetitxe del dissenyador després que el veiés en una revista. Va ser també l’home que l’acompanyava a tot arreu. Des d’aleshores, Giabiconi va ocupar un lloc estel·lar en les desfilades de Chanel i va debutar a la col·lecció de primavera estiu del 2009 i es va encarregar de tancar els espectacles de la ‘maison’ els següents anys. «És la versió masculina de Gisele Bündchen. Bé amb roba i més encara sense», va dir del seu amic italià el modista.

També Lagerfeld el va retratar nu com Apolo per al calendari Pirelli. Segons Giabiconi, va ser la seva «espontaneïtat» el que va conquistar el dissenyador. «Sovint ens abraçàvem. Va ser una relació filial molt poderosa, amb un amor que no podíem descriure. Mai hi va haver cap ombra d’ambigüitat entre nosaltres», ha explicat.

Notícies relacionades

La complicitat en la seva relació es reflectia també en les seves constants discussions i debats. Les compres també omplien moments important en les seves vides. «Karl era excessiu en tot. Vam ser a Colette, a Dior... volia complaure’m [...] Deia: ‘Només hi ha per al pocavergonya’. Un pocavergonya que va omplir d’alguna manera aquest buit, aquesta solitud».

«Karl no tenia fills i volia que jo fos el seu fill d’una manera o una altra. Volia protegir-me. Va ser meravellós amb mi». Una protecció que va incloure no informar-lo del càncer que patia.