MISSA SOLEMNE

Felip, Letizia i els reis emèrits assisteixen al funeral per Pilar de Borbó

La germana de Joan Carles va morir el 8 de gener i les seves exèquies van tenir lloc en la intimitat

La duquessa de Badajoz va ser incinerada i les seves cendres dipositades junt amb les del seu marit al cementiri de San Isidro de Madrid

esc vid 29 140011 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els reis Felip i Letizia i els reis emèrits, Joan Carles i Sofia, han assistit aquest dimecres a la missa funeral per Pilar de Borbó, germana de Joan Carles i infanta d’Espanya, a la basílica del Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial.

Pilar de Borbó va morir a Madrid el passat 8 de gener i les seves exèquies van tenir lloc en la intimitat, per desig de la família. Va ser incinerada i les seves cendres es van dipositar amb les del seu marit al cementiri de San Isidro de Madrid en una cerimònia a la qual també van assistir els Reis i els reis emèrits.

Aquest dimecres es fa el funeral solemne a l’Escorial conforme a la seva condició d’infanta d’Espanya. Els reis Felip i Letizia han entrat a la basílica als acords de l’himne d’Espanya i abans d’ocupar un lloc al costat de l’altar major han saludat els pares del Monarca, asseguts a la primera fila.

Darrere seu es trobava la reina Beatriu d’Holanda, asseguda a la segona fila de seients al costat de les infantes Helena i Cristina. La infanta Cristina no participa en actes institucionals de la Casa Reial però sí en actes familiars.

Un lloc preferent ocupen també els cinc fills de la difunta Pilar, Simoneta, Juan, Bruno, Beltrán i Fernando. Per part de la família també han assistit a l’Escorial la infanta Margarida, junt amb el seu marit i fills.

Calvo, Batet i el president del TC

Entre les autoritats, han assistit al funeral, oficiat pel bisbe castrense Juan del Río, la vicepresidenta del Govern Carmen Calvo; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el president del Tribunal Constitucional, Carlos Lesmes.

Hi han assistit també autoritats de Madrid com la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, l’alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida; la vicealcaldessa, Begoña Villacís; l’expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre, a més de l’alcaldessa de San Lorenzo de El Escorial, Carlota López Esteban.

També han anat al funeral el nunci a Espanya, Bernardito Auza; la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza, l’exministre de Justícia José María Michavila; el duc d’Alba junt amb alguns dels seus germansBorja Thyssen i la seva dona Blanca CuestaLuis Alfonso de Borbón i la seva dona Margarita Vargas, i el president de l’ONCE, Miguel Carballeda.

També està prevista una altra missa funeral a la catedral de La Almudena el pròxim divendres 31, a les 19.00 hores.

Europa Press

Temes:

Notícies relacionades

 

IMPERIAL, ROYAL MATTERS