COMIAT

Pilar de Borbó ha sigut incinerada

Es farà un funeral a l'Escorial

lmmarco51646579 graf9245  madrid  08 01 2020   los reyes de espa a felipe  d200109130009

lmmarco51646579 graf9245 madrid 08 01 2020 los reyes de espa a felipe d200109130009 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les exèquies de la infanta Pilar de Borbó, morta als 83 anys a causa d’un càncer de còlon, se celebraran «en estricta intimitat» per voluntat expressa de la família, tot i que en els pròxims dies s’oficiarà un funeral al Reial Monestir de San Lorenzo de El Escorial. La germana del rei Joan Carles ha sigut incinerada aquest dijous a la tarda, cap a les 16:40 hores, al crematori del cementiri de l’Almudena, a Madrid. Les seves restes reposaran al panteó familiar de San Isidro, on hi ha enterrat el seu marit, Luis Gómez Acebo.

Nombroses persones es van acostar dimecres a la tarda al domicili de la infanta, a la urbanització Puerta de Hierro de Madrid, per donar-li el seu últim adeu. Els reis Felip i Letizia arribaven cap a les 18.45 hores en un cotxe que conduïa el rei Felip. A l’interior hi havia els cinc fills de la infanta: Simoneta, Juan, Bruno, Beltrán i Fernando Gómez Acebo.

Notícies relacionades

També hi van acudir els reis emèrits, amb el rostre seriós i visiblement afectats. I la infanta Margarida, acompanyada de la seva filla María Zurita. La infanta Elena hi arribava amb la seva filla Victòria i el seu fill Felip. També hi va acudir Joan Urdangarin, fill de la infanta Cristina, i el príncep Konstantin de Bulgària. 

Aquest dijous la infanta Cristina, arribada des de Ginebra, ha acudit a la capella ardent acompanyada per la seva germana, la infanta Elena. D’altra banda, Iñaki Urdangarin, com cada dimarts i dijous, ha sortit de la presó on està ingressat per complir les seves tasques de voluntariat a l’Hogar Don Orione, a Pozuelo de Alarcón. «Avui és un dia dur per a la família» ha dit el marit de la infanta Cristina als mitjans que es trobaven als voltants del centre.